ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Κασσελάκης: Τι λένε συνεργάτες του

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Κασσελάκης: Τι λένε συνεργάτες του
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθηγητή Γιάννη Λιανό. ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Στην καθημερινότητα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Κεντρικής Επιτροπής, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή (13/11) επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη στιγμή που όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση η αισχροκέρδεια και η ασυδοσία στην αγορά καλά κρατούν, ο πληθωρισμός στα είδη τροφίμων τρέχει με 9,9% και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει οριζόντια κι άδικη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ και η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά κι άλλες νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες παραμένουν δραματικά υποστελεχωμένες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Σωκράτη Φάμελλο στην Επιτροπή ΑνταγωνισμούΠηγή: CNN GREECE

«Συνεχίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ προχωρά μπροστά, προσηλωμένος στα προβλήματα της κοινωνίας και των απλών πολιτών, όπως είναι τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας, για τα οποία ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τη σειρά επαφών του. Ο πρωθυπουργός αρκείται σε αποτυχημένα επικοινωνιακά σόου», σημειώνουν συνεργάτες του.

Μετά τη συνάντησή του με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε δομική την ακρίβεια με ευθύνη της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της ευθύνη και για την υποστελέχωση της Επιτροπής κατά 60% παρά την υψηλή κατάρτιση που χρειάζεται για να επιτελεί το έργο της και την εξαιρετικά υψηλή της απόδοση για τον καταναλωτή και τον φορολογούμενο.

"Όλη αυτή η αλυσίδα του μη αποδοτικού κράτους δίνει τη δυνατότητα στα ολιγοπώλια να δρουν χωρίς φραγμούς. Οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνουν μια ηρωική προσπάθεια με χαμηλές απολαβές για να φέρουν υγεία και ρύθμιση στις αγορές, αλλά δεν είναι οι ίδιοι η αιτία της ακρίβειας. Η αιτία της ακρίβειας είναι δομική κι ευθύνη της κυβέρνησης. Έχουμε καταθέσει προτάσεις και θα καταθέσουμε κι άλλες, αλλά η κυβέρνηση κι ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αν ήθελαν να φέρουν στον ανταγωνισμό της αγοράς θα είχαν ενισχύσει άμεσα την Επιτροπή και θα την είχαν μεταφέρει σε μια καλύτερη κτιριακή υποδομή", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

kasselakis.jpg
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή ΑνταγωνισμούΠηγή: CNN GREECE

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο τομεάρχης Οικονομικών, Νίκος Παππάς, κι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μείωση της έμμεσης φορολογίας και, κυρίως, ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά από ενισχυμένους κι επαρκώς στελεχωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση στην Κουμουνδούρου ξεκινούν ήδη την προετοιμασία για ένα «ανοιχτό και συμπεριληπτικό» συνέδριο με απεύθυνση στην κοινωνία και τις ανάγκες της: «Εργαζόμαστε συνεχώς και μεθοδικά για ένα σύγχρονο προοδευτικό σχέδιο διακυβέρνησης με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για το αύριο της χώρας», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ