ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί κρατά χαμηλούς τόνους ο Στέφανος Κασσελάκης

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί κρατά χαμηλούς τόνους ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης προσερχόμενος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Όλη τη χώρα σκοπεύει να «οργώσει» το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός για τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται, άλλωστε, και οι σχετικώς χαμηλοί τόνοι που επιλέχθηκαν στη χθεσινή (Πέμπτη) Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διάσπαση του κόμματος ύστερα από την αποχώρηση της τάσης Αχτσιόγλου.

Από εδώ και πέρα στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου θα βρίσκεται αποκλειστικώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι η μάχη της κατατεμαχισμένης Κεντροαριστεράς δεν θα κριθεί από τη μεταξύ της αντιπαλότητα αλλά από το ποιος θα πείσει πως είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος του πρωθυπουργού και της ΝΔ.

Ταυτίζουν Αχτσιόγλου - Τσακαλώτο με τον «μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ»

Στην εκπλήρωση αυτού του στόχου αποσκοπούν και οι αποστάσεις που φανερά πλέον κρατά ο κ. Κασσελάκης από το «μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ», ταυτίζοντας Αχτσιόγλου- Τσακαλώτο με αυτήν τη δύσκολη περίοδο, κρατώντας για το κόμμα τη θετική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και ανακτώντας με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρουν, την αξιοπιστία που έχει χαθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Συνεργάτες του, μάλιστα, ισχυρίζονται πως κάθε ημέρα θα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Κασσελάκη φοβάται πιο πολύ από τους υπόλοιπους πολιτικούς αντιπάλους του γι’ αυτό και οι προσωπικές επιθέσεις που του κάνει και η επιχείρηση υποτίμησής του.

«Καρφιά» για τη σύμπραξη των 6+6 με την Ομπρέλα

Την ίδια ώρα, πάντως, διατείνονται πως οι 6+ 6 πολύ θα ήθελαν να έχουν βρει δέκα βουλευτές χωρίς τη σύμπραξη με Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα και την Ομπρέλα γιατί αντιλαμβάνονται ότι αυτή η συνεργασία δεν θα μακροημερεύσει.

Σημειώνουν, μάλιστα, πως χάρη στις κινήσεις Κασσελάκη μια κατάσταση εσωστρέφειας που θα κρατούσε μέχρι το συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου από τη στιγμή που Ομπρέλα και 6+ 6 είχαν στρατηγική αποχώρησης, δεν κράτησε πάνω από δύο μήνες από την εκλογή του χάρη στις «χειρουργικές» κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβάνονται, πάντως, ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος τον οποίο θα επιχειρήσουν να επανακτήσουν και μέσα από προγραμματικές προτάσεις που θα ανακοινώσει λίαν συντόμως ο κ. Κασσελάκης για τα ζητήματα που «καίνε» τα νοικοκυριά, κυρίως την ακρίβεια.

Την επόμενη εβδομάδα η νέα κοινοβοουλευτική ομάδα

Στο μεταξύ, για την επόμενη εβδομάδα μετατίθεται η ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αχτσιόγλου- Τσακαλώτου, η οποία αριθμεί 11 βουλευτές.

Το αν οι δύο διαφορετικές τάσεις, ωστόσο, φτάσουν στο σημείο να συγκροτήσουν κόμμα μόνο βέβαιο δεν είναι και, πάντως, δεν αναμένεται να γίνει άμεσα αφού υπάρχουν πολλά θέματα που μένει να διευθετηθούν.

Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, δεν είναι σίγουρο και αν ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι επικεφαλής της Κ.Ο., αφού αυτή τη θέση μπορεί να αναλάβει η Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ