ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα του κόμματος»

Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα του κόμματος»
Ο Αλέξης Χαρίτσης επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου κόμματος που δημιουργούν τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης που την Τρίτη (28/11) ορίστηκε επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές, αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχουν καταλήξει στο όνομα του κόμματος.

«Πέρα από τα ονόματα και τα συνθήματα -καλά είναι όλα αυτά, αλλά να επιμείνω πρέπει να υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο οι προκλήσεις μεγάλες», τόνισε ο κ. Χαρίτσης στο Action24.

«Δεν είναι ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης»

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη και αναγκαία την αποχώρηση των από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε, «δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο να οδηγείται στον εκφυλισμό».

«Ένας από τους λόγους που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορείς να κάνεις πολιτική χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, δεν μπορείς να κάνεις πολιτική με συνθήματα και με ατάκες, δεν μπορείς να κάνεις πολιτική ψαρεύοντας σε θολά νερά, αλλά έχοντας σαφή ταυτότητα ιδεολογική και πολιτική».

Στην ερώτηση εάν από τον ΣΥΡΙΖΑ τους «έδιωξε» ο Στέφανος Κασσελάκης ή ο Παύλος Πολάκης, ο Αλέξης Χαρίτσης απάντησε πως το ζήτημα είναι πολιτικό, δεν αφορά προσωπική αντιπαράθεση ούτε προσωποποιείται.

Τόνισε ότι σέβεται την απόφαση όσων επέλεξαν να μείνουν τελικά, «όπως πρέπει να είναι σεβαστή και η απόφαση όσων αποφάσισαν να αποχωρήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ