ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: Η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα ΚΟ - Βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αλ. Χαρίτσης: Η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα ΚΟ - Βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Eurokinissi

Την πολιτική που θα ασκήσει η ομάδα που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και της οποίας θα ηγείται, στη νέα ΚΟ ανέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κοινωνική ανάγκη για να υπάρξει ελπίδα στην κοινωνία παραμένει» δήλωσε ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στην αποχώρηση τόσο του ίδιου όσο και άλλων συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, που θα είναι πρόεδρος της ΚΟ των 11 ανεξάρτητων, ανέφερε ότι «έχουμε όλες και όλοι μας μια ιστορία πίσω μας» και ότι «θα συγκροτήσουμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς που θέλουμε να απευθυνθεί σε όλο το προοδευτικό ακροατήριο της χώρας, με το ιδεολογικό μας πλαίσιο, με τις προγραμματικές μας αρχές και με έναν λόγο που θα είναι πειστικός και μαχητικός απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και «ταυτόχρονα θα ανοίγει διεξόδους για το μέλλον».

Υποστήριξε ότι «αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και αυτό απουσιάζει σήμερα από το πολιτικό σύστημα». Είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ελπίδα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική μόνο με ατάκες» αλλά ότι χρειάζεται περιεχόμενο, πρόγραμμα, συμμετοχή της κοινωνίας στη διαμόρφωση του.

Σημείωσε ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να συνενώσουμε δυνάμεις». Είπε ότι η εποχή απαιτεί ριζοσπαστικές τομές και ότι «οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορούν να συναντηθούν με τις δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής Οικολογίας, με κινήματα που διεκδικούν κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα».

«Με όλους αυτούς μπορούμε να συναντηθούμε και να συμπορευθούμε στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, εκεί όπου ο λαός θα κρίνει την προσπάθεια μας αυτή» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ