ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ΑμεΑ: Με μεταρρυθμίσεις διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους για όλους

Μητσοτάκης για ΑμεΑ: Με μεταρρυθμίσεις διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους για όλους
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης IN TIME / Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία πρέπει να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα τα «Δικαιώματα των Ατόμων με ΑναπηρίαΕθνική Στρατηγική 2024-2030».

Στη βάση αυτή, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το συντονισμό όλων των δράσεων θα τον έχει η προεδρία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό επικρατείας».

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τα άτομα με αναπηρία ανέφερε πως «πέτυχαμε την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση οριζόντιας στρατηγικής για τα δικαιώματα ΑΜΕΑ».

«Υλοποιήσαμε το θεσμό του προσωπικού βοηθού, με στόχο να εφαρμοστεί καθολικά ως το 2025 βελτιώνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε όμως, ότι «η πολιτική μας στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία δεν μπορεί να εξαντλείται στην πολιτική επιδομάτων».

«Μιλάμε για μια πολιτική που απλώνεται σε πολλά πεδία από τους τομείς της εργασίας μέχρι την οικονομία. Η κυβέρνηση κινείται με βάση την αρχή της συμπεριληπτικότητας».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο, η οποία σύμφωνα με τον Μητσοτάκη «διευκολύνει τα ΑΜΕΑ για να μην ταλαιπωρούνται στα εκλογικά τμήματα».

«Κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό αν η πολιτεία εμποδίζει τα ΑΜΕΑ να γίνουν μέλη της καθημερινότητάς της» εξήγησε.

«Θα χρειαστούμε πολύ χρόνο μέχρι να τεθούν στο περιθώριο κάθε είδους διακρίσεις» σημείωσε, επισημαίνοντας πως «η επιδίωξη αυτή είναι σταθερή και πολυμέτωπη».

Επεσήμανε την προσωπική του αφοσίωση σε αυτό το έργο και διαβεβαίωσε πως «με γενναίες μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ