ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Στο τραπέζι η διευκόλυνση εμπορίου στα σύνορα Κήποι - Yψαλα

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Στο τραπέζι η διευκόλυνση εμπορίου στα σύνορα Κήποι - Yψαλα
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Τη διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων των φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα μέσω του συνοριακού περάσματος Κήποι - Ύψαλα, ζητούν οι επαγγελματικές οργανώσεις Ελλάδας - Τουρκίας, με αφορμή την συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επαγγελματική οργάνωση εμπορευματικών μεταφορών της Τουρκίας UND και η ΟΦΑΕ υπέγραψαν κοινό ψήφισμα το οποίο και απεστάλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Με την κίνηση αυτή οι δύο φορείς προσβλέπουν στην βελτίωση των υποδομών (τελωνειακός σταθμός, γέφυρα Έβρου, λωρίδες κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων κ.λπ.) και των διαδικασιών (τελωνειακές διαδικασίες, διαδικασίες ελέγχου, έκδοση φυτοπαθολογικών και κτηνιατρικών πιστοποιητικών κ.ά.) στο εν λόγω συνοριακό σημείο διέλευσης, με στόχο την διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στη διαβιβαστική επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη τονίζεται ότι στόχος του Ψηφίσματος είναι «να αποτελέσει ένα από σημεία συζήτησης στις αυριανές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης της Τουρκίας και να ληφθούν άμεσα οι επόμενες ενέργειες για την υλοποίηση των προτάσεων που καταθέτουν οι δύο επαγγελματικές οργανώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ