ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Κύκλοι στηρίζουν υλικά και ηθικά αφιονισμένες αγέλες με κτηνώδη συμπεριφορά

Οικονόμου: Κύκλοι στηρίζουν υλικά και ηθικά αφιονισμένες αγέλες με κτηνώδη συμπεριφορά
Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Γιάννης Οικονόμου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στη διάθεση της Δικαιοσύνης θα τεθούν ενοποιημένα όλα τα στοιχεία που κατά καιρούς έχει συλλέξει η αστυνομία για την οπαδική βία, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, λίγες ώρες πριν την μετάβασή του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Πρόσθεσε πως θα ζητήσουν από τη δικαιοσύνη να αναβαθμίσει την παρακολούθηση της υπόθεσης όχι μόνο για την Αθήνα αλλά ενδεχομένως και για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για έξαρση χουλιγκανικής συμπεριφοράς και αποκτήνωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «έχουμε αφιονισμένες αγέλες που με μια κτηνώδη συμπεριφορά, επιτέθηκαν σε αυτόν τον αστυνομικό. Γιατί συνεχίζεται αυτό, είναι και ένα γενικότερο ερώτημα» τόνισε μιλώντας στο Open.

Πρόσθεσε πως ενδεχομένως αυτές οι συμπεριφορές να οφείλονται στο ότι «υπάρχουν κύκλοι οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν μια υποστήριξη υλική, ηθική, κάλυψη ή οτιδήποτε σε αυτού του είδους τις συμμορίες».

Ειδικά για τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού στου Ρέντη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως προκύπτουν στοιχεία πως υπήρχε σχέδιο, οργάνωση, άνθρωπος που έκρυψε τα πολεμοφόδια εκτός γηπέδου, καθοδηγητές και μήνυμα που έδινε το σώμα για να βγουν και να χτυπήσουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα περιστατικά αυτά έχουν ξεφύγει από κάποια ομάδα φανατικών οπαδών και εμπλέκονται άνθρωποι που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών, όπλα, αλλά και με «ακραίες πολιτικές τάσεις είτε ακροδεξιές – φασιστικές, είτε του αντιεξουσιαστικού χώρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ