ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στήνουν νέα διαπλοκή μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στήνουν νέα διαπλοκή μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για το «ό,τι συμβαίνει από τις 13 Ιουλίου 2015 μέχρι σήμερα παραβιάζει κατάφωρα την εντολή των πολιτών» και αποκλείει κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζει την υπόθεση Siemens «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» θεωρώντας τη μη εκδίκασή της υπαιτιότητα πρωτίστως της κυβέρνησης «που έχει συνθηκολογήσει με το Βερολίνο». Εκτιμά δε, πως δεν είναι απίθανο το σενάριο διπλών εκλογών το φθινόπωρο αλλά ξεκαθαρίζει πως «τίποτε δεν πρέπει να εγκαταλείπεται στις ακραίες οπορτουνιστικές προαιρέσεις της κυβέρνησης».

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», μιλώντας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τόνισε: «Πρόκειται για παλαιού και παλαιοκομματικού τύπου μαγειρέματα, που θυμίζουν τον πάλαι ποτέ κραταιό δικομματισμό. Τακτικισμοί για να επιτευχθεί η διαιώνιση των κυβερνητικών στην εξουσία, με προσθήκες πρόθυμων συμπαραστατών, που έχουν μπει στο αλισβερίσι των ανταλλαγμάτων. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο αναζητούνται και αλιεύονται οι ψήφοι στήριξης, με τις ανάλογες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2014».

Η πρώην πρόεδρος της βουλής σχολίασε την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να παραχωρήσει τέσσερις άδειες σε τηλεοπτικούς σταθμούς ως «εξόφθαλμη προσπάθεια να στηθεί η νέα διαπλοκή για τη νεομνημονιακή εξουσία»: «Πρόκειται για μια εξόφθαλμη προσπάθεια να στηθεί η νέα διαπλοκή για τη νεομνημονιακή εξουσία, μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας. Και είναι αποκαλυπτική η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή και εκπροσώπων του Τύπου και των ΜΜΕ που κάποιοι θεωρούσαμε ανεξάρτητους και εμβρόντητοι ανακαλύψαμε πόσο γρήγορα βολεύτηκαν ως φερέφωνα της νέας εξουσίας. Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με διαπλοκή, αλλά με διαφάνεια, κανόνες, αρχές».

Στην ερώτηση αν η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζει την παραμονή στο ευρώ ή την επιστροφή στη δραχμή, η κα. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «το ευρώ σήμερα δεν χρησιμοποιείται ως νόμισμα, αλλά ως εργαλείο εξανδραποδισμού και καταδυνάστευσης του λαού»: «Το ερώτημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το ερώτημα είναι ελευθερία ή υποδούλωση. Δημοκρατία ή σκλαβιά. Ανεξαρτησία ή υποταγή. Χειραφέτηση ή παραίτηση. Σεβασμός των δικαιωμάτων ή καταρράκωση. Αξιοπρέπεια ή δουλοπρέπεια. Επιλέγουμε ελευθερία, δημοκρατία, ανεξαρτησία, χειραφέτηση, σεβασμό των δικαιωμάτων, αξιοπρέπεια. Αυτό σημαίνει απεξάρτηση από κάθε νομισματικό εκβιασμό, έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και εξασφάλιση εναλλακτικών νομισμάτων, μέσων πληρωμής, μέσων παραγωγής και συναλλαγής και μέσων διασφάλισης του πληθυσμού».

Τέλος, σε ερώτηση αν ήταν ενήμερη για το σχέδιο των κυρίων Βαρουφάκη – Γκαλμπρέιθ, η κα. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως κατά τη συνάντηση αυτή ενημέρωσης ήρθε σε σύγκρουση με τον κ. Δραγασάκη λόγω της χρήσης των αποθεματικών της Βουλής για την αποπληρωμή του χρέους: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου και, συγκεκριμένα, τον Μάιο 2015 είχα ενημερωθεί από τον κ. Βαρουφάκη, με πρωτοβουλία και με την παρουσία του κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι υπήρχε μία ομάδα που εκπονούσε σχέδιο απόκρουσης ενδεχόμενων εκβιασμών σε επίπεδο ρευστότητας και νομίσματος. Η συνάντηση έγινε μετά από κοινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας και Προεδρείου Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία ήρθα σε σύγκρουση με τον κ. Δραγασάκη, όταν του ζήτησα εξηγήσεις για τη μη εφαρμογή του προγράμματός μας και για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση στέγνωνε τα ταμεία για να αποπληρώνει το χρέος. Τότε είχα υποστεί επικοινωνιακή επίθεση διότι δεν αποδεχόμουν την μεταβίβαση των αποθεματικών της Βουλής για την αποπληρωμή του χρέους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ