ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστάτωση στις Σέρρες: Περιμένουν απόφαση του εκλογοδικείου -Τα ροζ ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές

Αναστάτωση στις Σέρρες: Περιμένουν απόφαση του εκλογοδικείου -Τα ροζ ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο εκλογοδικείο θα κριθεί η μάχη για τη δημαρχία Σερρών μετά την προσφυγή του νυν δημάρχου, Αλέξανδρου Χρυσάφη λόγω των ψηφοδελτίων με χρώμα ροζ που βρέθηκαν στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σημειώνεται πως τα εν λόγω ροζ ψηφοδέλτια, προσμετρήθηκαν ως έγκυρα και ήταν υπέρ του συνδυασμού που αναδείχθηκε πρώτος με μόλις 37 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο. Νικήτρια των εκλογών αναδείχθηκε η Παρασκευή Μητλιάγκα και ο συνδυασμός «Ενωτική Τοπική Συμφωνία».

Αναλυτικά η κ. Μητλιάγκα εξασφάλισε ποσοστό 47,85% και 17.030 ψήφους, ενώ ο νυν Δήμαρχος, κ. Χρυσάφης ποσοστό 47,75% και 16.993 ψήφους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η παράταξη του κ. Χρυσάφη, ζητά την ακύρωση των χρωματιστών ψηφοδελτίων σημειώνοντας πως αν κριθεί ότι η διχρωμία των ψηφοδελτίων είναι έγκυρη, τότε δημιουργείται συγκεκριμένη νομολογία και πλέον δεν αποκλείεται στις επόμενες εκλογές να έχουμε σε όλη τη χώρα πληθώρα χρωματικά διαφοροποιημένων ψηφοδελτίων, με αποτέλεσμα την παντελή καταστρατήγηση της μυστικότητας της ψηφοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ