ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι παρέμβαση για τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι παρέμβαση για τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του Γραφείο του πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Στο «τραπέζι» βρίσκεται κυβερνητική παρέμβαση για τη ρύθμιση των τιμών στις τηλεπικοινωνίες, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εξετάζουμε όλο το πλαίσιο των τιμών, προϊόντων και υπηρεσιών σε συνδυασμό με την Επιτροπή Ανταγωνισμού» με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των αυξημένων κατά 53% τιμών σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Εξηγώντας, πρόσθεσε πως «η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι κι αυτή ταγμένη στο να υπηρετεί την αντιμετώπιση ολιγοπωλιακών πρακτικών, που οδηγούν τελικά σε υψηλότερες τιμές».

Στόχος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι η διαφάνεια, καθώς αυτή είναι που «επιτρέπει στον καταναλωτή να συγκρίνει τιμές».

«Το «e-Καταναλωτής» είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο και ενθαρρύνω τους τηλεθεατές μας να μπουν και να το αξιοποιούν περισσότερο, γιατί δίνει πολύ χρήσιμα συγκριτικά στοιχεία τιμών. Έτσι λειτουργεί εύρυθμα μία αγορά, όταν λειτουργεί ο ανταγωνισμός».

«Έτσι λειτούργησε και ο ανταγωνισμός, τελικά, στις τιμές των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Διότι, θυμάστε, πόση κριτική, καλοπροαίρετη, μέσα από διάφορα εύθυμα βιντεάκια και memes είδαμε για τα πολύχρωμα τιμολόγια» συμπλήρωσε.

Για να προσθέσει ότι «τελικά αυτή η διαφάνεια στις τιμές οδήγησε τους προμηθευτές, τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο -και εκτιμώ ότι αυτό θα συνεχιστεί, τουλάχιστον και για τους επόμενους μήνες, γι’ αυτούς που έχουμε ορατότητα- να δώσουν τιμές χαμηλότερες».

«Αυτό σημαίνει, ουσιαστικά, ανταγωνισμός στην πράξη. Όμως με ένα κράτος το οποίο εποπτεύει την αγορά και το οποίο παρεμβαίνει όποτε αυτό είναι απαραίτητο» τόνισε, καταλήγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ