ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφυλα ζευγάρια: Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση για δημοψήφισμα - Η απάντηση στον Ιερώνυμο

Ομόφυλα ζευγάρια: Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση για δημοψήφισμα - Η απάντηση στον Ιερώνυμο
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα», ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μη αποδεχόμενος επί της ουσίας την πρόταση του Αρχιεπισκόπου

«Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις βουλευτικές εκλογές όπου τα κόμματα κατεβαίνουν με προγράμματα όπου είτε εγκρίνονται είτε απορρίπτονται και το δικό μας ενεκρίθη με πλειοψηφία», τόνισε ακόμη ο Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν μπορεί κανείς να υποδείξει στην εκκλησία αν θα μιλήσει και τι θα πει. Έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις της. Εμείς όμως είμαστε ξεκάθαροι. Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, υπάρχει η εκτελεστική εξουσία στη χώρα. Αυτή εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το εγκρίνει. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφιστεί» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ιερώνυμος: «Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»

Νωρίτερα ερωτώμενος για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έβαλε στο τραπέζι θέμα δημοψηφίσματος.

Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι «θα συνέλθει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και τότε η Εκκλησία θα πάρει επίσημη θέση».

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;» είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

«Η Εκκλησία σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ