ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς για κακοκαιρία «Avgi»: Επί ποδός ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Αττική

Χαρδαλιάς για κακοκαιρία «Avgi»: Επί ποδός ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Αττική
Εκχιονιστικά μηχανήματα σε επιφυλακή εν μέσω κακοκαιρίας IN TIME / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Αττική, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Avgi» που «επελαύνει» τα τελευταία 24ωρα στη χώρα, όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης του λεκανοπεδίου, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας (29/1), όταν ξεκίνησε να κορυφώνεται το φαινόμενο και σε συνεννόηση με τους Δήμους και τους αρμόδιους φορείς, 65 βαρέα οχήματα είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα, ενώ ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους δημάρχους των περιοχών, που εκτιμάται πως θα πληγούν περισσότερο, προκειμένου η πολιτική προστασία της Περιφέρειας να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειας βάσει της εξέλιξης της κακοκαιρίας.

Συνολικά, από την Περιφέρεια Αττικής επιχειρούν 52 εκχιονιστικά μηχανήματα, 3 φορτηγά, 3 φορτωτές, 6 JCB και 1 Bobcat.

Το μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στην Ανατολική Αττική, με συνολικά 33 οχήματα να βρίσκονται στο πεδίο, ενώ στη Δυτική Αττική επιχειρούν συνολικά 17 οχήματα.

Υπ' ατμών όμως βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας και στην υπόλοιπη Αττική, με 15 οχήματα να έχουν κατανεμηθεί στις άλλες περιφερειακές ενότητες, βάσει των προβλέψεων επικινδυνότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ