ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση ανοιχτή στο διάλογο» διαμηνύει στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

«Η κυβέρνηση ανοιχτή στο διάλογο» διαμηνύει στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κινητοποιήσεις των αγροτών ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, να διαμηνύει ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο με τους αγρότες, ξεκίνησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης.

Ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να λάβουν την Τρίτη (6/2)οι αγρότες οι οποίοι, βρίσκονται στους δρόμους, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο μαζί τους και προσέθεσε πως σε όλα τα επίπεδα η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αποτελεί προτεραιότητα.

«Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις μαζί με τους αγρότες, οι οποίες διασφαλίζουν ένα πιο σταθερό μέλλον στην αγροτική παραγωγή, χωρίς όμως να υπονομεύουν το αύριο της χώρας και συνολικά τις μακροχρόνιες θυσίες του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι το μέλλον είναι κοινό και διαμορφώνεται μόνο μέσα από την κοινή προσπάθεια, με συναινέσεις και διάλογο, όχι με αντιπαραθέσεις και αρνήσεις.

«Τα προβλήματα στις Δημοκρατίες λύνονται με διάλογο και με διάθεση συνεννόηση, στα οποία η κυβέρνηση επιμένει», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ