ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψήφιζε αργά και... βασανιστικά τα άρθρα για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψήφιζε αργά και... βασανιστικά τα άρθρα για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Όταν όλοι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου είχαν ολοκληρώσει και είχαν πλέον αποχωρήσει από τη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχιζε να ψηφίζει τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Έτσι χρειάστηκαν δύο ώρες πάρα ένα τέταρτο να ολοκληρώσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου , αφού από τις 9. 27 το βράδυ που ξεκίνησε την ψηφοφορία τελικά κατάφερε να ψηφίσει στις 11.15.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, έχοντας δίπλα της την Τζώρτζια Κεφαλά και την Ελένη Καραγεωργακοπούλου, διάβαζε ένα ένα … τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ατάραχη, παρότι η Βουλή είχε αδειάσει και επίσης οι δικοί της βουλευτές είχαν φύγει… Εξαιτίας αυτού καταγράφηκε έντονος προβληματισμός για το πως ψήφισαν οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματός της όταν η ίδια η πρόεδρος χρειάστηκε μελέτη δύο ωρών περίπου για να αποφασίσει ποιά άρθρα θα ψηφίσει.

Εξάλλου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για “καψόνι” εκ μέρους της, αφού η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε την κεντρική της ομιλία λίγο πριν αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα οι βουλευτές να δυσανασχετούν λόγω της μεγάλης διάρκειας της ομιλίας της και η ίδια να δείχνει την ενόχλησή της και να τους νουθετεί περί της ανάγκης να επιδεικνύουν ανοχή στον ομιλητή και επιπλέον να αποκτήσουν παιδεία που αρμόζει στους κοινοβουλευτικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ