ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος - Ποιος παίρνει τη θέση του

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος - Ποιος παίρνει τη θέση του

O επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Όθωνας Ηλιόπουλος

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παραιτείται από βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Όθων Ηλιόπουλος, πιθανότατα σήμερα Πέμπτη.

Υπενθυμίζουμε ότι το CNN Greece είχε προαναγγείλει στις αρχές της εβδομάδας (διαβάστε εδώ) την παραίτηση του καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ από το βουλευτικό του αξίωμα.

Γι αυτό το λόγο άλλωστε και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας και όχι τόσο για να παραστεί στις δύο εκδηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη μία που έγινε την Τρίτη για την οικονομία και τη σημερινή (Πέμπτη) για το ευρωπρόγραμμα.

Την θέση του κ. Ηλιόπουλου αναμένεται να καταλάβει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ήταν και η τελευταία εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα.

Αν επιλέξει κι εκείνη την παραίτηση - δεν αποκλείεται - τη θέση της καταλαμβάνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσωπική σχέση Κασσελάκη- Ηλιόπουλου παραμένει πολύ καλή, άλλωστε ο τελευταίος θεωρείται μέντορας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, ωστόσο, ο κ. Ηλιόπουλος βρέθηκε στο δίλημμα να παραμείνει στο Χάρβαρντ ή να επιστρέψει στη χώρα μας, προτιμώντας τελικώς και κατά πώς φαίνεται το πρώτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ