ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σενάρια για τρεις επιπλέον βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ και είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

Τα σενάρια για τρεις επιπλέον βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ και είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη

Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/INTIME NEWS

Τις βασικές πτυχές της θετικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη, στις 19.00, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικό όνειρο- Ζωή με αξιοπρέπεια» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει το στίγμα του αναφορικά με την οικονομία, με έμφαση στις προτάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας αλλά και στο φορολογικό, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.

Προτεραιότητα η λειτουργία της αγοράς

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να μιλήσει για την προτεραιότητα που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, ώστε να μην είναι δυνατή η συνέχιση της κερδοσκοπίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρώτη δέσμη μέτρων που θα παρουσιάσει θα προτείνει αποφασιστική παρέμβαση με έλεγχο στο περιθώριο κέρδους από την αποθήκη του εισαγωγέα στο ράφι κι από το χωράφι στο ράφι, αλλά κι από την αποθήκη του εισαγωγέα βιομηχανικών αγαθών ως τους χονδρέμπορους που προηγούνται της προθήκης του καταστήματος.

Πώς «διαβάζουν» τις δημοσκοπήσεις στην Κουμουνδούρου

Στο μεταξύ, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων- δημοσιευμένων και μη- είναι ενθαρρυντικά για το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που αυξάνει τα ποσοστά του την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει κάμψη.

Υπολογίζουν, μάλιστα, πως η στράτευση Κασσελάκη θα τους ανεβάσει ακόμα περισσότερο.

Στην Κουμουνδούρου, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι η αποχή στις ευρωεκλογές, την οποία προεξοφλούν υψηλή, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα ώστε η ανάκαμψή τους να λάβει και χαρακτηριστικά πολιτικής αντεπίθεσης, αλλά και να φανεί καθαρότερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο βασικός υποδοχέας της τιμωρητικής σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφου.

Πώς θέλουν να πείσουν το «απολιτίκ» κοινό

Με αυτό τον τρόπο δικαιολογούν την επιλογή Κασσελάκη να απευθύνεται σε κοινά που είναι ευεπίφορα να απέχουν από την εκλογική διαδικασία και με κινήσεις που δεν είναι συνηθισμένες από πολιτικούς.

Με λίγα λόγια, πιστεύουν ότι αν πείσουν ένα κομμάτι του απολιτίκ κοινού που δηλώνει στις δημοσκοπήσεις «δεν ξέρω/ δεν απαντώ» θα καταφέρουν να φτάσουν τον αδήλωτο στόχο τους για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ψήφους στις 9 Ιουνίου.

Ίσως και εντός της εβδομάδας η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου

Πληροφορούμαστε, επίσης, πως δεν αποκλείεται να υποβάλει την παραίτησή του μέσα στην εβδομάδα ο βουλευτής Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος, για λόγους που δεν σχετίζονται με πίεση που έχει δεχθεί από την πλευρά Κασσελάκη, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο συζήτησης για βουλευτοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σενάριο των τριών επιπλέον βουλευτών για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αν, μάλιστα, οι Σπαρτιάτες κηρυχθούν έκπτωτοι ανοίγει ο δρόμος για τρεις επιπλέον βουλευτές για την αξιωματική αντιπολίτευση, να φτάσει δηλαδή από τους 36 στους 39.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, σημειώνουν με νόημα για να το ακούνε κι επιλαχόντες των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου που μετακόμισαν στη Νέα Αριστερά πως οι τρεις νέοι βουλευτές θα ορκιστούν ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα κατατίθεται το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη στον Άρειο Πάγο

Στο μεταξύ, σήμερα στις 13.00 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα κατατεθεί το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη από τους βουλευτές του κόμματος και μέλη της επιτροπής, Βασίλη Κόκκαλη, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, Διονύση Καλαματιανό και Γιάννη Σαρακιώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ