ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: 400 υποψήφιοι για 35 θέσεις στις προκριματικές - Τι θα ισχύσει στην ψηφοφορία

ΣΥΡΙΖΑ: 400 υποψήφιοι για 35 θέσεις στις προκριματικές - Τι θα ισχύσει στην ψηφοφορία

Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Περίπου 400 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα είναι υποψήφια στις προκριματικές εκλογές για τις ευρωεκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου, όπως πληροφορείται το CNN Greece, με τη συμμετοχή όχι μόνο των μελών αλλά και των φίλων του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ενεργοποιηθεί και το μητρώο φίλων στο οποίο κάποιος μπορεί να εγγραφεί και την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα υπάρχει, πάντως, διαχωρισμός των μελών από τους φίλους.

Όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε την Παρασκευή (22/3), η ψηφοφορία θα είναι υβριδική: Και με φυσική παρουσία σε κάλπες δηλαδή αλλά και ηλεκτρονικά.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως έχει διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν μέσω των προκριματικών θα είναι 35 από τις 42 διαθέσιμες, δύο θέσεις είναι ήδη καλυμμένες από τους νυν ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστα Αρβανίτη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε θα είναι επιλογές του ΣτέφανουΚασσελάκη.

Οχι σε «ινφλουένσερς ή σελέμπριτι»

Όπως μας τονίζουν, μάλιστα, συνεργάτες του, οι κενές θέσεις δεν θα καλυφθούν από «ινφλουένσερς ή σελέμπριτι».

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε μια πρώτη διαλογή από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στο isyriza με βάση δεδομένα όπως του να μην είναι οι υποψήφιοι μέλη άλλου κόμματος ή να μην έχουν ποινικό μητρώο.

Επισημαίνεται πως οι υποψήφιοι θα κατεβούν ανά περιφέρεια της επιλογής τους με την ανάλογη ποσόστωση. Η Αττική, για παράδειγμα, θα εκλέξει 12 υποψήφιους.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτιμήθηκαν, επίσης, με θετικό πρόσημο η αντιπολιτευτική στάση, αλλά και οι πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σε όλα τα κομβικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που απασχόλησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων όπου ομόφωνα υπογραμμίστηκε ότι ορθώς η αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο πλέον του κράτους που καταπάτησε το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία μιας task force που θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή το σκάνδαλο με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ