ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Μοσχάτο: Λογοδοτούμε στον λαό – Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν

Μητσοτάκης από Μοσχάτο: Λογοδοτούμε στον λαό – Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μοσχάτο

EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό, δεν συγκυβερνούμε με κανένα. Εσείς μας εκλέγετε, σε εσάς λογοδοτούμε», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας σε πολίτες στο Μοσχάτο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η προσοχή της παράταξής μας είναι στραμμένη στα προβλήματα της κοινωνίας και την επίλυση τους», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως:

«Προχωρούμε πολυδύναμο μεταρρυθμιστικό έργο για να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από αυτό το στόχο, θα προχωρήσουμε ασυμβίβαστα».

«Υλοποιούμε το κυβερνητικό έργο με συνέπεια και αποφασιστικότητα» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης επιστρέφεται στην κοινωνία».

Έστρεψε τα βέλη του στην αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας ήταν αποκαλυπτική για το πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης εργαλειοποιούν μια τραγωδία για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη».

Για τις ευρωεκλογές

Αναφορικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές λέγοντας:

«Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές. Όσο πιο ισχυρή αναδειχθεί η ΝΔ τόσο πιο ισχυρός θα είμαι και εγώ προκειμένου να διαπραγματευτώ στις Βρυξέλλες τα δικά σας αιτήματα».

«Για να έχουμε ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση απέναντι σε όσους δεν προτάσσουν κάποια εναλλακτική πρόταση και επιθυμούν μόνο να πέσει ο Μητσοτάκης», συνέχισε.

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εγώ παίρνω δύναμη από εσάς», όπως είπε και κάλεσε τους πολίτες «Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών. Να τις κερδίσουμε με ένα ποσοστό που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε τολμηρά και πάντα μπροστά».

Για το συνέδριο της ΝΔ

Αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ, λέγοντας: «Σε μία εβδομάδα από τώρα θα έχουμε το 15ο Συνέδριο της παράταξής μας. Ένα συνέδριο επετειακό. Ένα συνέδριο το οποίο γίνεται με σκοπό να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ένα συνέδριο που θα είναι μια αφορμή να δούμε το διαχρονικό αποτύπωμα αυτής της μεγάλης παράταξης στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Η παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία. Η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και η παράταξη που σήμερα κάνει την Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή είναι η μεγάλη δικιά μας παρακαταθήκη. Μια παρακαταθήκη η οποία γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη εν όψει των μεγάλων κρίσεων και των μεγάλων δυσκολιών που καλείται και σήμερα να αντιμετωπίσει η χώρα σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας».

Μιλώντας ειδικότερα για τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό το σκάφος της πατρίδας μας να παραμένει σταθερό και ασφαλές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ