ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φανατική συλλέκτρια Χάρι Πότερ έχει στην κατοχή της αντικείμενο αξίας 35.000 λιρών

Φανατική συλλέκτρια Χάρι Πότερ έχει στην κατοχή της αντικείμενο αξίας 35.000 λιρών

Σε αυτήν τη φωτογραφία αρχείου της , ο διευθυντής του τμήματος έντυπων βιβλίων και χειρογράφων του Sotheby's, Dr Philip Errington ποζάρει στους φωτογράφους κρατώντας ένα αντίγραφο πρώτης έκδοσης του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος".

photo/AP

Η Victoria Maclean, 44, από το Neath, συνέχισε να μεγαλώνει τη συλλογή της τα τελευταία 20 χρόνια. Αγόρασε το πρώτο της κομμάτι αφού διάβασε το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ και έκτοτε έχει στην κατοχή της χιλιάδες αντικείμενα από το franchise μεταξύ των οποίων και ένα αντικείμενο αξίας περίπου 35.000 λιρών.

Η Victoria Maclean είναι τόσο φανατική με τα βιβλία και τι ταινίες που ονόμασε τον μικρότερο γιο της Χάρι. Η συλλογή των αντικειμένων βρίσκεται «απλωμένη» σε κάθε γωνία του σπιτιού της.

«Η μαμά μου ήταν μεγάλη συλλέκτης Χάρι Πότερ», είπε η κα Maclean. «Όταν πέθανε πριν από εννέα χρόνια, η συλλογή μου έγινε περισσότερο εμμονή και βασικά κυρίευσε τη ζωή μου».

https://www.instagram.com/p/CuJ6vw7Kt2A/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Της απονεμήθηκε ο τίτλος της μεγαλύτερης συλλέκτριας στη Βρετανία από την Airtasker, τον Φεβρουάριο του 2024.

Το σπίτι της Βικτώριας είναι γεμάτο ρόμπες, καπέλα, ραβδιά και πολλά άλλα κομμάτια, τα οποία, όπως είπε, εκτίθενται σε όλο το σπίτι.

«Ο Χάρι Πότερ είναι κάτι που προφανώς είναι μυθοπλασία, δεν μπορείς να επισκεφτείς το Χόγκουαρτς, οπότε ήθελα να φέρω το Χόγκουαρτς στο σπίτι μου», λέει.

https://www.instagram.com/reel/CiOC2V9KIG8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο μόνο σημείο που δεν μπορεί κανείς να βρει κάποιο αντικείμενο του franchise είναι στα υπνοδωμάτια των παιδιών.

Η Victoria έχει ένα κανάλι στο YouTube με περισσότερους από 27.000 ακόλουθους όπου μοιράζεται την αγάπη της για το franchise.

https://www.instagram.com/p/CWOoDXEqUa5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το αγαπημένο της αντικείμενο στη συλλογή της είναι ένα ντουλάπι που περιέχει μια χειροποίητη μινιατούρα ρέπλικα με φύλλα 24 καρατίων του γραφείου του Ντάμπλντορ, αξίας περίπου 35.000 λιρών.

Είπε: «Είμαι παθιασμένη με τη συλλογή Χάρι Πότερ. Φέρνει χαρά όχι μόνο σε μένα και την οικογένειά μου, αλλά και στην κοινότητα. Όντας ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες παγκοσμίως, είμαι ενθουσιασμένη που κρατάω τη σημαία για το Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου ξεκίνησε ο κόσμος των μάγων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ