ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα: «Ελλάδα και Τουρκία εξομάλυναν τη σχέση τους μέσω του διαλόγου»

Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα: «Ελλάδα και Τουρκία εξομάλυναν τη σχέση τους μέσω του διαλόγου»

Ο Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα Xiao Junzheng 

EUROKINISSIΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥADREA BONETTI

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Μεταξύ άλλων ο Κινέζος πρέσβης τόνισε πως: «Καλωσορίζουμε την εξομάλυνση σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ελπίζουμε να λύσουν μέσω διαλόγου τη διαφορά τους στην Ανατολική Μεσόγειο».

Για το κυπριακό ζήτημα, ο κ. Junzheng ανέφερε πως «σε αυτό το θέμα χρειάζεται να δοθεί λύση μέσα από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Για τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τα χτυπήματα των Χούθι, είπε: «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να προστατέψει την Ειρήνη. Αν θέλουμε να δούμε αποκλιμάκωση θα πρέπει να εστιάσουμε στη Γάζα γιατί από εκεί ξεκίνησε η ένταση. Η Κίνα θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στις προσπάθειες αποκατάστασης της ειρήνης και της ηρεμία».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων είπε: «Η Κίνα δεν έδωσε όπλα σε κανέναν. Χρειαζόμαστε πολιτική λύση με κανέναν νικητή ή χαμένο, αλλά με νικητή την Ειρήνη ανάμεσα στις δύο χώρες».

Τέλος, για τις σχέσεις της χώρας του Κίνας με τις ΗΠΑ, ο κ. Junzheng ανέφερε: «Κίνα και ΗΠΑ είναι δύο μεγάλες χώρες που δεν θα πρέπει να κόψουν τους δεσμούς τους. Είναι δύο χώρες πρέπει να σέβονται η μία την άλλη και να συνυπάρξουν ειρηνικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ