ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Κρήτη: Έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα – Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πάνω του

Κασσελάκης από Κρήτη: Έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα – Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πάνω του
Από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πλατεία Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο CNN GREECE

«Θα συνεχίσω να ακούω τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που εργάζονται νύχτα ημέρα κι αγκαλιάζουν όλο τον κόσμο. Έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στην πλατεία Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο το μεσημέρι του Σαββάτου, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα τα προδώσει ποτέ.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές σημαντικές, «όχι μόνο γιατί είναι μια αντικειμενική δημοσκόπηση, αλλά και γιατί η Ευρώπη είναι σημαντική για τη ζωή μας και θα καθορίσουν τις προοπτικές της προοδευτικής παράταξης»: «Λέμε όχι στην τυφλή λιτότητα. Για ποιο λόγο συμφώνησε η κυβέρνηση σε 2,5% πρωτογενές πλεόνασμα όταν η Ελλάδα φτωχοποιείται;», αναρωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις βαθιές ρίζες του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, επισημαίνοντας πως και η δική του οικογένεια είχε στηρίξει τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά οι συνθήκες έχουν αλλάξει, σημειώνοντας με νόημα πως ήταν το κόμμα του που άφησε 37 δισ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά ούτε ευρώ. Θα τηρήσουμε τους θεσμούς, εμπιστευόμαστε την κοινωνία, γι’ αυτό κι έχουμε ανοίξει το ευρωψηφοδέλτιο στα μέλη ώστε αυτά να αποφασίσουν κι όχι η κλίκα του προέδρου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η ΝΔ επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα σε βάρος του, όπως έκανε και στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πάνω του.

«Ο λαός δεν είναι πρόβατα στο μαντρί σαν τους 157 βουλευτές της ΝΔ που χειροκροτούσαν ξεδιάντροπα τον Κώστα Καραμανλή όταν έλεγε πως δεν είχε προειδοποιηθεί για το έγκλημα των Τεμπών», υπενθυμίζοντας και το ψήφισμα της Ευρωβουλής για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών, με κοινωνικό κράτος, δημόσια και ποιοτική υγεία και παιδεία, κράτος πρόνοιας με ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς αστερίσκους και ισότητα για όλους.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και σε μια κραταιή εξωτερική πολιτική για την οποία είπε πως ναι μεν η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, αλλά δεν πρέπει να εμπλέκεται σε πολέμους των ΗΠΑ χωρίς έλεγχο και λογοδοσία.

Ο ίδιος μίλησε και για τα ζητήματα ασφάλειας, επισημαίνοντας πως η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει ξεφύγει, προτείνοντας τη δομική ανασυγκρότηση της Ελληνικής Αστυνομίας: «Η ηγεσία της να αποφασίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων».

Ως προς την αμυντική ασφάλεια, δήλωσε πως είναι υπέρ των αμυντικών δαπανών, αλλά χωρίς σπατάλες.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης περιόδευσε στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στις Μοίρες.

Σημειώνεται πως κατά την περιοδεία του συνάντησε και τον Ελληνοαμερικανό πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάικ Μπούση, με τον οποίο συνδέεται και οικογενειακώς.

Λόγω της πυρκαγιάς στην Ιεράπετρα ενδεχομένως να αλλάξει το αυριανό του πρόγραμμα στο Λασίθι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ