ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: H απάντηση στην αλαζονεία Μητσοτάκη θα είναι αποστομωτική το βράδυ των ευρωεκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: H απάντηση στην αλαζονεία Μητσοτάκη θα είναι αποστομωτική το βράδυ των ευρωεκλογών

Το λογότυπου του κόμματος στα γραφεία της Κουμουνδούρου

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών αποδείχθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε επανειλημμένως ψέματα στον ελληνικό λαό για να τον παραπλανήσει», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης, προσθέτοντας πως η απάντηση στην αλαζονεία και τον πολιτικό κυνισμό θα είναι ηχηρή κι αποστομωτική το βράδυ των ευρωεκλογών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Κουμουνδούρου θεωρεί προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης υπό την πίεση της πραγματικότητας βρίσκεται σε πανικό, γι' αυτό κι επιλέγει την αλαζονεία και την τοξικότητα αντί της αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του: «Δήλωσε, μάλιστα, αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία “με όποιο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές”. Γνωρίζει προφανώς ότι επίκειται σκληρό μήνυμα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του στην κάλπη της 9ης Ιουνίου. Ειδικά σε αυτό έχει δίκιο, είναι καλά πληροφορημένος από τους ερευνητές της κοινής γνώμης. Γι' αυτό δηλώνει “με όποιο αποτέλεσμα”».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η μοιραία αμαξοστοιχία να μετέφερε ξυλόλιο κι άλλα εύφλεκτα υλικά κάτι που διέψευδε κατηγορηματικά στις 22 Μαρτίου 2023: «Είπε, επίσης, ότι δεν γνωρίζει πώς διέρρευσαν οι μονταρισμένες ηχητικές συνομιλίες στα Μέσα την επόμενη του εγκλήματος, υπαναχωρώντας από την αρχική θέση της κυβέρνησής του πως τα περί μονταζιέρας αποτελούσαν μύθευμα. Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που παραδέχτηκε το μπάζωμα για λόγους “σταθεροποίησης του εδάφους”, δηλώνοντας όμως και πάλι άγνοια για το ποιος πήρε την απόφαση αυτή¨».

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως πέραν της αλαζονείας του ο πρωθυπουργός επιστρατεύει στο δρόμο προς τις κάλπες και τον πιο φτηνό λαϊκισμό στην προσπάθειά του να συσπειρώσει την παραπαίουσα ΝΔ: «Κάπως έτσι εξηγείται και η επίθεση λάσπης προς το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη. Η προσπάθειά του να επιβάλει στο δημόσιο λόγο το αφήγημα των δύο άκρων είναι τραγική. Η σύγκριση του Στέφανου Κασσελάκη με ακροδεξιούς πολιτικούς προκαλεί μόνο θυμηδία και είναι ενδεικτική της απελπισίας του ιδίου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης, παρατηρεί πως ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ζει σε ένα «συννεφάκι», σε αντίθεση με τον μέσο πολίτη της χώρας που δυσκολεύεται να βγάλει τον μήνα, αφού υποστήριξε πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της ακρίβειας είναι δήθεν επαρκή: «Ας ρίξει μια ματιά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για να αντιληφθεί ότι υπάρχουν λύσεις και, μάλιστα, απόλυτα κοστολογημένες».

Ταυτοχρόνως, κάνουν λόγο για αποκορύφωμα του θράσους του πρωθυπουργού όταν υπόσχεται σύγκρουση με το βαθύ κράτος: «Με ποιο βαθύ κράτος θα συγκρουστεί; Με αυτό του Predator, της μονταζιέρας, του μπαζώματος, της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων; Δηλαδή με τον ίδιο του τον εαυτό; Καλούμε τον πρωθυπουργό να σοβαρευτεί. Να δώσει πειστικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που του θέτουμε καθημερινά για το έγκλημα των Τεμπών, να σταματήσει να βάζει την αλληλεγγύη των "τζακιών" πάνω από την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης. Να ακούσει τα καμπανάκια της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και να σταματήσει να φλερτάρει με το Grexit από τους ευρωπαϊκούς δημοκρατικούς θεσμούς. Να πάψει την προπαγάνδα για την κατάσταση της oικονομίας και να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες θέλουν να ζουν σε κράτος δικαίου, οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης κι ασφάλειας. Θα τα αντιληφθεί όλα αυτά το βράδυ των ευρωεκλογών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ