ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Αυξάνεται η αλαζονεία του Κασσελάκη όταν πιέζεται να δώσει απαντήσεις

Κυβερνητικές πηγές: Αυξάνεται η αλαζονεία του Κασσελάκη όταν πιέζεται να δώσει απαντήσεις

Το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αιχμηρή είναι η απάντηση κυβερνητικών πηγών στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη περί «μονταζιέρας» για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι οποίες κάνουν λόγο για «αλαζονεία». 

«Αρκεί να δει κανείς άλλη μια συνέντευξη του κ. Κασσελάκη για να διαπιστώσει ότι αυξάνεται και η αλαζονεία του και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πιέζεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τόσα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στο Mega.

«Κάθε φορά πάντως που αναφέρεται στα της οικονομίας και στο που θα βρει τα χρήματα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα των 40 δισ. που έχει ανακοινώσει, οι οικονομολόγοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τις τηλεοράσεις», προσθέτουν.

Χαρακτηρίζουν, δε «διαστρεβλώσεις» την κριτική γύρω από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού «για τα περί «μονταζιέρας» και «ξυλολίου» στα Τέμπη» και επανέλαβαν τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός «είπε ότι θεωρεί ότι όλα αυτά είναι αναπόδεικτα και θεωρίες συνωμοσίας. Όμως, οτιδήποτε και να είναι, όπως πολύ σωστά επισήμανε, όλα αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Δεν θα τα αποφασίσει κανένας άλλος, πέραν της Δικαιοσύνης».

«Ως προς το ζήτημα της περιβόητης μονταζιέρας, επανέλαβε ότι άλλο πράγμα αν υπήρξε κακώς μια διαρροή, άλλο πράγμα αν μια συνομιλία από τις 15 βγήκε αλλοιωμένη, όπως φάνηκε από τις επόμενες ημέρες, άλλο πράγμα αν υπήρχε αλλοίωση στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Είπε και πάλι ο Πρωθυπουργός -το έχουμε πει πάρα πολλές φορές όλοι μας- ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο».

«Όχι απλά δεν υπήρξε. Γιατί και οι συνομιλίες όλες βγήκαν σωστές, δηλαδή πλην μίας που δεν είχε βγει σωστή τις επόμενες ημέρες, ακόμη και από τη Δημόσια Τηλεόραση και από όλα τα sites και από τα sites που αναδημοσίευσαν την πρώτη συνομιλία ή δημοσίευσαν την πρώτη συνομιλία και την ίδια ημέρα είχε γίνει γνωστή η ομιλία του σταθμάρχη. Άρα, δεν μπορούσε να υπάρξει προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης στο ζήτημα του ανθρώπινου λάθους, που φαίνεται ότι είναι κάτι που συμφωνούμε όλοι, πέραν των άλλων πτυχών.

«Προφανώς τη μεθεπόμενη ημέρα, η ίδια συνομιλία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτή που είχε εμφανιστεί την πρώτη ημέρα, από όλα τα Μέσα. Κανείς, δηλαδή, δεν πήγε να κρύψει κάτι. Το επίδικο είναι αν κάποιος είχε λόγο ή δόλο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για το ανθρώπινο λάθος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ