ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Χίο: «Θα ζητήσουμε προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη»

Κασσελάκης από Χίο: «Θα ζητήσουμε προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη»

O Στέφανος Κασελλάκης κατά την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISS

Αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα στα Τέμπη θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.  

«Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα το οποίο δείχνει την έλλειψη του κράτους δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ από τη Χίο, σημειώνοντας πως «είναι καιρός να μάθουμε ποιος έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα».

«Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να στηρίξει την προανακριτική ξέρει πως να επικοινωνήσει μαζί μας», συμπλήρωσε με νόημα. Υπενθυμίζεται ότι για τη σύσταση προανακρατικής επιτροπής χρειάζεται, σύμφωνα με το άρθρο 154 του Κανονισμού της Βουλής, η υπογραφή τουλάχιστον 30 βουλευτών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει συνολικά 36 βουλευτές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάλεσε τον πρωθυπουργό να βγει έξω στην κοινωνία, και δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα κλειστεί μέσα στους τέσσερις τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου. «Είναι ένας γυάλινος πύργος που πολύ σύντομα θα καταρρεύσει» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις ψήφους των Σπαρτιατών, μετά το μπλόκο στο κόμμα από τον Άρειο Πάγο και τα όσα δήλωσε ο ξάδελφός του Βασίλης Κασσελάκης, και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε με στόμφο «όχι, όχι δεν τις θέλουμε». Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, είπε: «Πηγαίνετε και ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, εκεί που ταιριάζετε».

Σφοδρά ήταν τα πυρά του προς την κυβέρνηση για την πολιτική για την υγεία. «Έχουμε ένα εθνικό σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δήλωσή του για 5% του ΑΕΠ στην Υγεία, επιχείρησε να τη δικαιολογήσει λέγοντας πως εννοούσε επένδυση.

«Μίλησα για έξτρα επένδυση της τάξης του 5% για την υγεία. Τώρα επενδύουμε μόνο 4,8%. Οι άλλες χώρες επενδύουν πολύ περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το κόστος σημείωσε ότι «αναπτυξιακά χάνουμε όταν δημοσιονομικά και υγειονομικά πεθαίνουμε» και πρόσθεσε: «Από το Ταμείο Ανάπτυξης μπορεί να βρεθούν χρήματα. Και έχουμε και ένα μαξιλάρι. Πρέπει να επενδύσουμε στην χώρα, δεν έχουμε κοινωνικό κράτος. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους όταν δεν τους παρέχουμε συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε εθνικό σύστημα υπό κατάρρευση».

Για την αδυναμία να βρεθούν γιατροί για τις απομακρυσμένες περιοχές που αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: «το ότι δεν προσέλκυσαν γιατρούς δείχνει ότι είναι αναποτελεσματικό αυτό που κάνουν. Δεν ξέρουν να διοικήσουν. Εμείς καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για γιατρούς και οδοντιάτρους σε απομακρυσμένες περιοχές που ξεκινά από ενίσχυση 1000 ευρώ και περιλαμβάνει μία σειρά κίνητρα. Το συνολικό κόστος είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που ισοδυναμεί με ένα ευρώ ανά διανυκτέρευση από κάθε επισκέπτη. Η κυβέρνηση ελέγχεται από την ΕΕ για σπατάλη 2,5 δισ. ευρώ. Με 2,5 δισ. ευρώ δεν θα μπορούσαμε να στελεχώσουμε την υγεία; Η κρατική σπατάλη είναι ο τρόπος που φτωχοποιείται ο πολίτης».

Χρειάζεται δημόσιος πυλώνας για τις τράπεζες

Στη συνέχεια τόνισε πως σίγουρα χρειάζεται δημόσιος πυλώνας στις τράπεζες.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να απαντήσει αν και ρωτήθηκε επίμονα για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, με αφορμή παλαιότερη δήλωσή του στο ΣΚΑΙ πως στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα μόνιμο.

Αντί να δώσει καταφατική ή αρνητική απάντηση, ο κ. Κασσελάκης είπε πως στο Δημόσιο υπάρχει τεράστια ανασφάλεια, προσθέτοντας πως είναι υποστελεχωμένος.

«Αυτό δεν είναι το μείζον θέμα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο» ενώ δεσμεύτηκε ότι «θα επαναφέρει 13ο και 14ο μισθό».

Επίσης, ζήτησε την αποπομπή της υποψήφιας ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βίκυς Φλέσσα για τη δήλωσή της για τα Τέμπη. «Είναι ντροπή αυτή η δήλωση» είπε. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη για αυτή τη δήλωση από τις οικογένειες των θυμάτων.

Τέλος, αναφέρθηκε στη ναυτική του περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου. «Έχουμε φάει πολύ ξύλο. Είμαστε εξοντωμένοι» επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ