ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτείται ο Οδ. Βουδούρης από γ.γ. πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Παραιτείται ο Οδ. Βουδούρης από γ.γ. πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπό παραίτηση τελεί ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης, σημειώνοντας ότι υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

«Είναι πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτηση μου», ανέφερε μιλώντας στον Σκάι, τονίζοντας πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητούσε από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφαση ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Με επιστολή του προς τον υπουργό στις 8 Σεπτεμβρίου, ο γ. γ τον είχε ενημερώσει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ