ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αθώωσε» η Βουλή τον Νικολόπουλο για το tweet κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου

«Αθώωσε» η Βουλή τον Νικολόπουλο για το tweet κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής το αίτημα για άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Το εισαγγελικό αίτημα έφθασε στη Βουλή μετά από μήνυση μελών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας μετά το ομοφοβικό tweet του ανεξάρτητου βουλευτή για τον πρωθυπουργό Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ.

Ο βουλευτής Αχαΐας είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter το ακόλουθο σχόλιο: «Από την Ευρώπη των Εθνών - Κρατών στην Ευρώπη των που----ών. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε τον αγαπημένο του!!». Στην ψηφοφορία που έγινε, 152 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας του, 24 υπέρ, ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

Την απόφαση να μην αρθεί η ασυλία του Νίκου Νικολόπουλου σχολίασαν με αναρτήσεις τους στα social media ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, που ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή. «Σήμερα η "φιλελεύθερη" ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ψήφισε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατά της αίτησης άρσης της ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου και τον "έσωσαν". Συγχαρητήρια!», ανέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε ακόμη, να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη μετά από μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του για απιστία στην υπηρεσία. Στην ψηφοφορία που έγινε, 172 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας του, 6 υπέρ, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Και για τις δύο περιπτώσεις υπήρξε αρνητική εισήγηση από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ