ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σκουρλέτης στο CNN Greece για το ενδεχόμενο εκλογών και δημοψηφίσματος

Ο Σκουρλέτης στο CNN Greece για το ενδεχόμενο εκλογών και δημοψηφίσματος
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σε ερώτηση του CNN GREECE για το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου, ο Πάνος Σκουρλέτης εμφανίζεται κατηγορηματικός λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει και δεν επιθυμεί εκλογές.

«Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει και δεν επιθυμεί εκλογές, αλλά ούτε και δημοψήφισμα», ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, στην ερώτηση του CNN Greece στο ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαπραγμάτευση.

Capture

Ο κ. Σκουρλέτης έστρεψε τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την πως τη στιγμή της εθνικής προσπάθειας, ενδιαφέρεται για το εσωτερικό του κόμματος και όχι για την χώρα.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιταχθεί σε προτάσεις που θέλουν να μειώσουν το αφορολόγητο στους πολίτες. Η κυβέρνηση επιχειρεί να μην δεχτεί προτάσεις για μείωση στις προσωπικές διαφορές στις συντάξεις. Και η αντιπολίτευση, αντί να τοποθετηθεί, ζητά εκλογές και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ροκανίζει τον χρόνο».

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε αναφορά και στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και του καταλόγισε ότι στις επαφές του στο εξωτερικό υποστήριξε πως οι υπερβολικές απαιτήσεις οφείλονται στην κυβέρνηση.

16022017parousiashtporikouastynomou009

Ο Υπουργός εσωτερικών κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ανεύθυνη εθνική στάση και έστρεψε τα πυρά του κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως τον ενδιαφέρει μόνο να πέσει η κυβέρνηση. Ενώ, δεν άφησε έξω, ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη καταλογίζοντάς της, ότι ζήτησε να ποινικοποιηθεί η διαπραγμάτευση, Κάνοντας σαφές ότι μιλά για τη διαπραγμάτευση και όχι για την καθυστέρηση.

«Να ποινικοποιηθεί η στάση που θέλει να τα υπογράφει όλα. Η εθελόδουλη στάση. Εμείς δεν θα γίνουμε κήρυκες του διχασμού όπως η Νέα Δημοκρατία. Η οποία λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2015 ζητά νέες εκλογές για να συσπειρώσει το εσωτερικό του κόμματός της, αδιαφορώντας για τη χώρα»

16022017parousiashtporikouastynomou002
16022017parousiashtporikouastynomou008

Επιπλέον, σε σχέση με τη αξιολόγηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται με απόλυτο, συστηματικό και τεκμηριωμένο τρόπο προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση , με στοιχεία που βασίζονται στην οικονομία της χώρας.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι το 2016 ήταν μια χρονιά που έκλεισε με θετικό πρόσημο και η κυβέρνηση έχει πιάσει τους στόχους.

«Το 2017 μας περιμένει η ανάπτυξη», τόνισε ο υπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι θεσμοί δεν έχουν ενιαία στάση. Και τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεγάλης σημασίας όπου θα φανεί αν η Ευρώπη θα ενδώσει στην ακροδεξιά ή θα είναι μία Ευρώπη της αλληλεγγύης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ