ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Δεν πρόκειται να δεχτούμε παράλογες απαιτήσεις

Γεροβασίλη: Δεν πρόκειται να δεχτούμε παράλογες απαιτήσεις
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Παράλογες απαιτήσεις δεν θα δεχτούμε» διαμηνύει σε συνέντευξή της Όλγα Γεροβασίλη αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα, λέγοντας πως «εκλογές θα γίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όχι στην Ελλάδα».

«Έχουμε αναλάβει την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να αξιοποιήσουμε κάθε θετική εξέλιξη που μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος των μνημονίων και δεν θα τον αφήσουμε έρμαιο στον ρεβανσισμό του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού», αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μέσω της εφημερίδας Realnews, ενώ αφήνει και αιχμές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως «τζάμπα μάγκες είναι άλλοι, όπως συζητήθηκε ευρέως τις τελευταίες ημέρες».

Διαψεύδοντας τους κινδυνολόγους, η υπουργός υπογραμμίζει πως:

Ούτε η χώρα έχει καταστραφεί, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα έχει πέσει. Αντιθέτως, έχουμε υπεραπόδοση στην κάλυψη των στόχων της συμφωνίας του '15, έχουμε σταθεροποιήσει την οικονομία, υλοποιούμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και στηριζόμαστε σε μια συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο κ. Δραγασάκης ήταν ξεκάθαρος, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης συνεχίζονται από καλύτερες θέσεις, καθώς αναγνωρίζεται ευρέως η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα.

Για το ενδεχόμενο να μην κλείσει η αξιολόγηση και η χώρα να μην ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση, αναφέρει:

Σήμερα εργαζόμαστε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, προκειμένου να έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το επόμενο Eurogroup. Αυτό μας πηγαίνει στο επόμενο στάδιο, που, βάσει του πλαισίου της δεύτερης αξιολόγησης, είναι η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και που με τη σειρά του δίνει σήμα στην ΕΚΤ για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Έχουμε ανατρέψει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας και έχουμε φτάσει στο σημείο που θέλαμε, δηλαδή στη συζήτηση για το συνολικό πακέτο, Τα υπόλοιπα είναι σεναριακές υποθέσεις με τις οποίες δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχοληθούμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ