ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ προς Φάμελλο: Να εγκαταλείψει τις θεωρίες συνωμοσίας και να ασχοληθεί με το αντικείμενό του

ΝΔ προς Φάμελλο: Να εγκαταλείψει τις θεωρίες συνωμοσίας και να ασχοληθεί με το αντικείμενό του
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η Νέα Δημοκρατία προτρέπει τον υπουργό Περιβάλλοντος να αφήσει στην άκρη τις θεωρίες συνομωσίας και να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με το αντικείμενό του λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Νωρίτερα ο κ. Φάμελλος είχε αφήσει «σκιές» σε σχέση με τις πυρκαγιές του Δεκαπενταύγουστου χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο «περίεργο».

«Ο κ. Φάμελλος, ως αρμόδιος υπουργός για το Περιβάλλον, οφείλει να εγκαταλείψει τις ανόητες θεωρίες συνωμοσίας και να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά, αν μπορεί, με το αντικείμενό του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Του συνιστούμε να μελετήσει και να αξιοποιήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια αποτελεσματική αντιπυρική πολιτική».

Ο κύριος Φάμελλος ισχυρίστηκε νωρίτερα πως το γεγονός ότι οι φωτιές ξεκίνησαν τον Δεκαπενταύγουστο, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού μηχανισμού απουσίαζε, είναι περίεργο.

«Περίεργο φαινόμενο που ξεκίνησαν οι φωτιές στο Δεκαπενταύγουστο. Είναι περίεργο που είχαμε φωτιές όταν έλειπε ένα μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Φάμελλος ερωτηθείς στο τηλεοπτικό σταθμό skai δεν αποκάλυψε ποιοι θεωρεί ότι κρύβονται πίσω από το «περίεργο φαινόμενο»

«Γι' αυτό ζήτησα να τελειώσει η διερεύνηση από το ανακριτικό της πυροσβεστικής» πρόσθεσε και έκανε λόγο για «πολλές συζητήσεις για τις 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, πάντως είναι ανθρώπινος παράγοντας».

Όσον αφορά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς είπε: «ο Αλεξης Τσίπρας δεν έκανε σόου, πήγε να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής για την επόμενη ημέρα».

Παράλληλα επιτέθηκε και σε όσους άσκησαν κριτική μέσω twitter κάνοντας λόγο περί «εξαφανισμένου Πρωθυπουργού»

«Ισως να ήθελαν να πλήξουν το ηθικό των δυνάμεων όσοι έγραφαν στο τουίτερ για τον εξαφανισμένο πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ