ΣΠΟΡ

Ο Φαν Χάαλ είναι το μεγάλο φαβορί για απόλυση από τις στοιχηματικές εταιρίες

Ο Φαν Χάαλ είναι το μεγάλο φαβορί για απόλυση από τις στοιχηματικές εταιρίες
Ο Φαν Χάαλ "φαβορί" για απόλυση Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι το πρώτο φαβορί για την επόμενη απόλυση από πάγκο Αγγλικής ομάδας σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες.

Και για τους Άγγλους μπουκ, η τύχη του Ολλανδού τεχνικού στο Μάντσεστερ είναι προδιαγεγραμμένη. 1 προς 4 δίνουν την πιθανότητα απόλυσης του Φαν Χάαλ, με τον Ρεμί Γκαρντ της Αστον Βίλα να ακολουθεί στην σχετική λίστα με 6 προς 1.

Στις «αναχωρήσεις» ο Φαν Χάαλ

Από το πρωί μάλιστα προκλήθηκε πανικός στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς ο Ολλανδός συνελήφθη με βαλίτσα, να πετάει από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ με τις φήμες για παραίτηση να διαδίδονται με ταχύτητα.

Λίγο αργότερα βέβαια δόθηκε η εξήγηση καθώς ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απλά ταξίδεψε στην πατρίδα του για μία ημέρα, καθώς έχει γενέθλια η κόρη του.

Φαν Χααλ σε οπαδούς: σας απογοήτευσα

Η νέα ήττα από την Σαουθάμπτον προκάλεσε την οργή στις τάξεις των οπαδών της Γιουνάιτεντ. Ο LVG δεν δίστασε να παραδεχθεί δημόσια ότι έχει απογοητεύσει τις προσδοκίες των οπαδών του συλλόγου, αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα του δεν παίζει το ποδόσφαιρο, που και εκείνος θα ήθελε. Πάντως για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα να παραιτηθεί.

Οι 5 επιλογές της Γιουνάιτεντ

Τα μέλη του ΔΣ της Γιουνάιτεντ έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ποια είναι η ενδεδειγμένη κίνηση για να διορθώσουν την κατάσταση. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εντ Γουντγουόρντ φέρεται να έχει διαδοχικές επαφές με παλαιμάχους του συλλόγου και να ζητά την γνώμη τους. Κάποιοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι καθοριστική θα είναι η γνώμη του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που ακόμη δεν έχει μιλήσει δημόσια. Οι επιλογές πάντως είναι μετρημένες:

1. Να εξαντλήσει το συμβόλαιο του, που λήγει το 2017. Και οι δύο πλευρές έχουν κατά καιρούς τονίσει, ότι θέλουν να τιμήσουν την συμφωνία. Όμως τα αποτελέσματα και κυρίως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, ότι η Γιουνάιτεντ θα μεταμορφωθεί και θα τερματίσει σε καλύτερη θέση από πέρυσι.
2. Να αλλάξει προπονητή το καλοκαίρι, ώστε να μην κατηγορηθεί και εκείνη, ότι έγινε σαν όλους τους άλλους συλλόγους. Το προφίλ της ομάδας, που δίνει τον απαραίτητο χρόνο σε προπονητές (ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα) για να δείξουν την δουλειά τους, τσαλακώθηκε με την απόλυση του Μόγιες (πριν καν κλείσει χρόνο) και θα καταστραφεί τελείως αν φύγει και ο Φαν Χάαλ στο μέσον του συμβολαίου του. Η επιλογή του καλοκαιριού δίνει τουλάχιστον ένα άλλοθι.

Έτοιμος ο Γκιγγς για να αντικαταστήσει τον Φαν Χάαλ


(Πηγή: Reuters / Andrew Yates Livepic)

3. Ήρθε η ώρα του Ράιαν Γκιγγς να αναλάβει τις τύχες και η Μάντσεστερ να βγάλει τον δικό της Γκουαρντιόλα. Όταν απολύθηκε ο Μόγιες, ο Ουαλλός κάθισε σαν υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ήταν φανερά ανέτοιμος. Υπάρχει μερίδα της διοίκησης και του κόσμου, που πιέζουν πλέον να δοθεί άμεσα η ευκαιρία στον Γκιγγς, διώχνοντας τον Φαν Χάαλ, να σώσει ό,τι μπορεί και να σχεδιάσει την Γιουνάιτεντ της επόμενης περιόδου. Πλέον και ο ίδιος θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, και θα το ψάξει μακριά από το Μάντσεστερ, αν δεν του δώσει την ευκαιρία η Γιουνάιτεντ. Στο σενάριο αυτό εμπλέκεται και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον με «επιστροφή» του δίπλα στον μαθητή.

4. Άμεση πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο, που είναι και η μόνη άμεσα ρεαλιστική επιλογή. Παρότι διέψευσε ότι απέστειλε 6σέλιδη επιστολή στην διοίκηση της MU, φέρεται να είναι σίγουρος, ότι θα καθίσει αργά ή γρήγορα στον πάγκο, που επιθυμεί από το τέλος της καριέρας του σερ Άλεξ. Με τα καλά και τα κακά του να συνοδεύουν τον ερχομό του στο Ολντ Τράφορντ.
5. Να δώσει μάχη για τον Γκουαρντιόλα το καλοκαίρι. Οι επαφές τους πριν λίγες ημέρες διαψεύστηκαν, ασφαλώς όμως ο Καταλανός είναι το μεγάλο έπαθλο. Όμως θα πρέπει να κερδίσουν σε αυτή την κούρσα τους άσπονδους γείτονες της Σίτυ, και κυρίως το απίστευτο μπάτζετ, που μπορούν να διαθέσουν στον Πεπ.

Διαβάστε σχετικά

Ο Ζοσέ Μουρίνιο φέρεται να έστειλε επιστολή στην Γιουνάιτεντ για να καθίσει στον πάγκο της

Ήττα της Γιουνάιτεντ στο Λίβερπουλ θα σηματοδοτήσει πιθανή επιστροφή του σερ Άλεξ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ