ΣΠΟΡ

«Ευρωπαίος» ο Πανιώνιος με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, γκέλα για ΑΕΚ, ο Λέτο έσωσε τον Παναθηναϊκό

«Ευρωπαίος» ο Πανιώνιος με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, γκέλα για ΑΕΚ, ο Λέτο έσωσε τον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI / ICONPRESS

Φωτιά παίρνει η μάχη για την είσοδο στα πλέι-οφ, μετά τη νίκη του Πανιωνίου επί του ΠΑΟΚ με 3-1, την «μαθηματική εξασφάλιση» της συμμετοχής στα πλέι-οφ των κυανέρυθρων και τον Πλατανιά να μπαίνει δυνατά στην μάχη, ιδιαίτερα εάν ισχύσει η τιμωρία του Δικέφαλου με την αφαίρεση βαθμών. Η ΑΕΚ ήταν κακή σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς μένοντας στο 0-0 με την Καλλονή, ο Λέτο έσωσε την παρτίδα στο τέλος για τον Παναθηναϊκό, που κέρδισε 3-2 την Βέροια, ενώ εύκολα ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Πανθρακικού με πολλούς αναπληρωματικούς.

Το ματς της 28ης αγωνιστικής έγινε στη Νέα Σμύρνη και όπως εξελίχθηκε έβαλε φωτιά στην μάχη της εισόδου στα πλέι-οφ. Ο Πανιώνιος με το τρίποντο εξασφάλισε μαθηματικά την είσοδο του σε αυτά, αφού ακόμη και στο σενάριο της ισοβαθμίας με τον 6ο Πλατανιά (3-1 την Ξάνθη), έχει το πλεονέκτημα (νίκη και ισοπαλία τα αποτελέσματα με τους Χανιώτες). Πρωταγωνιστής ήταν ο Μπακασέτας που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ, με τον Τζιόλη να έχει ισοφαρίσει στις αρχές του β μέρους και τον Ανσαριφάρντ να κάνει με μαγικό τρόπο το 3-1, που δίνει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ (είχε χάσει 2-1 στην Τούμπα ο Πανιώνιος). Μένει να λυθεί το θέμα με την αδειοδότηση, που κρατά ζωντανή ακόμη την ομάδα, που θα τερματίσει στην 6η θέση.

2502291


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Αυτός που μπαίνει σε περιπέτειες είναι ο ΠΑΟΚ. Μπορεί στην βαθμολογία να έχει ακόμη 44 βαθμούς σύμφωνα με την Superleague, περιμένοντας όμως να δει αν θα ισχύσει η αφαίρεση των 5 βαθμών, που θα τον πάει στους 39 και θα δώσει δικαίωμα σε Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης (κατά κύριο λόγο) να πιστεύουν ότι μπορεί να τον περάσουν. Μάλιστα ο Δικέφαλος έχει να παίξει στην τελευταία αγωνιστική στα Περιβόλια (τον έχει κερδίσει μόλις 1-0 στην Τούμπα).

2502281


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Για την ΑΕΚ ήταν το 5ο σερί εκτός έδρας ματς, που δεν κερδίζει, πετώντας βαθμό και στην έδρα της υποβιβασμένης Καλλονής έχοντας μόνον ένα δοκάρι στο 85 με τον Μπουονανότε.

2502377


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Όσο για τον Παναθηναϊκό εκτέθηκε από την άμυνα του με την Βέροια να του βάζει δύο γκολ και να χει και άλλες ευκαιρίες, αλλά ο Λέτο απέδειξε ότι παραμένει σπουδαίος παίκτης και με 2 δικά του τέρματα (το 2ο στις καθυστερήσεις) έσωσε τον Παναθηναϊκό.

2502348


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Καλλονή-ΑΕΚ 0-0
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 1-0 (Λε Ταλέκ 45)
Ηρακλής-Αστέρας Τρ. 0-1 (Φερνάντες 24)
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (Γιακουμάκης 93 / Γιάκος 85)
Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-0 (Πουλίδο 26, Πάρντο 40, Ερνάνι 43,93)
Παναθηναϊκός-Βέροια 3-2 (Πούγγουρας αυτ 15, Λέτο 65,94 / Ναζλίδης 25, Μεληκιώτης 58)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 3-1 (Μπακασέτας 39,66, Ανσαριφάρντ 82 / Τζιόλης 53)
Πλατανιάς-Ξάνθη 3-1 (Ανγκούλο 19,32, Μιλούνοβιτς 75 / Λισγάρας 65)

Η βαθμολογία

28 agon

Η μάχη του πρωταθλήματος

29 αγωνιστική- 10/4

ΑΕΚ-Πανιώνιος
Καλλονή-Ατρόμητος
Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός
Βέροια-Ξάνθη
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός
Πανθρακικός-Ηρακλής
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς

*Την Τετάρτη 6/4 θα γίνει ο εξ αναβολής αγώνας του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό

30η αγωνιστική- 17/4

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας τρ.-Βέροια
Ηρακλής-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Καλλονή
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός
Πανιώνιος-Ατρόμητος
Πλατανιάς-ΠΑΟΚ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ