ΣΠΟΡ

Έδωσαν τα χέρια Παναθηναϊκός - Αταμάν

Έδωσαν τα χέρια Παναθηναϊκός - Αταμάν

Σπουδαία εξέλιξη που αλλάζει τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Εργκίν Αταμάν, με τον Τούρκο κόουτς να αναλαμβάνει τον πάγκο του συλλόγου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το συμβόλαιό του με την Εφές ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και οι «πράσινοι» κατάφεραν να πείσουν με το πλάνο και τη φιλοδοξία τους να αφήσει την ομάδα με την οποία κατέκτησε τις δύο τελευταίες Ευρωλίγκες, ενώ πιθανότατα θα το έκανε και τη σεζόν που διακόπηκε λόγω πανδημίας.

Οι συζητήσεις με τον ατζέντη του Αταμάν, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, οδήγησαν σε προφορικό deal. Η ανακοίνωση της συμφωνίας θα έρθει με το που ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του έμπειρου Τούρκου με την Εφές, όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε θέσει απ’ την αρχή ως βασικό στόχο την πρόσληψη προπονητή απ’ το top level της Ευρώπης. Προχωρώντας σε μια γενναία επένδυση λοιπόν, ήρθε η συμφωνία με τον κορυφαίο κόουτς της τελευταίας πενταετίας στην Ευρώπη.

Τον άνθρωπο που ανέλαβε την Εφές ενώ ήταν τελευταία στην Euroleague και με επιλογές όπως του Μίτσιτς και του Λάρκιν την μετέτρεψε στην πρώτη δύναμη της γηραιάς Ηπείρου.

Στην καριέρα του ο Τούρκος κόουτς έχει κατακτήσει 24 τρόπαια σε 27 χρόνια καριέρας. Έχοντας εργαστεί εκτός της γειτονικής χώρας, στην Σιένα και τη Φορτιτούντο Μπολόνια. Πέρα απ’ τις δύο Ευρωλίγκες, έχει κατακτήσει Σαπόρτα, EuroChallenge, EuroCup.

Αναφορικά με το επιτελείο του, ο Χρήστος Σερέλης θα παραμείνει στο τιμ του Παναθηναϊκού πλάι στον 57χρονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ