ΣΠΟΡ

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-5: «Αστημάτητοι» οι πράσινοι

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-5: «Αστημάτητοι» οι πράσινοι
Ο Μπερνάρντ Ανίσιο Καλντέιρα Ντουάρτε IN TIME / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με 5-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Παναιτωλικού 5-0 στο Αγρίνιο, με τον Μπερνάρ να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και το «τριφύλλι» να παίρνει δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη. 

Ο Μπερνάρ πέτυχε και τα τρία πρώτα γκολ της ομάδας του. Με τον Αϊτόρ στα τελευταία λεπτά με πέναλτι και τον Μάγκνουσον στις καθυστερήσεις με κεφαλιά, να κάνουν το 0-5.

Το ματς άρχισε με τον Παναιτωλικό να έχει ενθουσιασμό στο πρώτο δεκάλεπτο και να προσπαθεί να απειλήσει. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ψύχραιμος, προσπαθώντας με το γνωστό του τρόπο να δημιουργήσει κινδύνους, χωρίς να τα καταφέρνει αρχικά. Όμως οι «πράσινοι» μέσα σε ένα δίλεπτο και απείλησαν και σκόραραν πριν το πρώτο τέταρτο του ματς.

Στο 12’ ο Παλάσιος γύρισε την μπάλα με τον Βιλένα να μη βρίσκει την μπάλα για να σκοράρει. Ένα λεπτό μετά, ο Μαντσίνι βρήκε τον Χουάνκαρ, ο Ισπανός γύρισε στο ύψος του πέναλτι που τελείωσε ωραία τη φάση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το γκολ έφερε μεγαλύτερη ισορροπία στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε σε παθητικό ρόλο στο ματς. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μία φορά, με τον Πέρεζ να μπαίνει στην περιοχή και να μην καταφέρνει να απειλήσει τον Μπρινιόλι.

Οι «πράσινοι» απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ φαινόταν με την εικόνα του ματς πως αν κάποιος έχει πιθανότητες να σκοράρει είναι αυτοί. Δίκαια διαμαρτύρονται και για πέναλτι που δεν καταλόγισε ο Τσαγκαράκης σε καθαρό κράτημα του Μαλλή στον Σένκεφελντ.

Οι φιλοξενούμενοι τελικά το κατάφεραν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Μπερνάρ εκ νέου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Ιωαννίδη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να κρατά την πίεσή του. Οι «πράσινοι» είχαν και σημαντική ευκαιρία για γκολ στο 51’ όταν ο Μάγκνουσον από φάουλ του Μπερνάρ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Καπίνο έσωσε την ομάδα του. Ένα λεπτό μετά, ο Τορεχόν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, για την καλή στιγμή των γηπεδούχων στο ματς. Οι οποίοι απείλησαν και με το φάουλ του Χουάνπι, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Η διάθεση του Παναιτωλικού να πιέσει «τελείωσε» μια και καλή στο 64’. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ και ο Μπερνάρ με χαμηλή εκτέλεση στη γωνία του Καπίνο έκανε το 0-3! Σημειώνοντας χατ τρικ για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Το πρώτο ήταν στο Κόπα Λιμπερταδόρες σε αγώνα με την Ατλέτικο Μινέιρο κόντρα στην Άρσεναλ Σαραντί το 2013.

Ο Καρέλης είχε μια τελική χωρίς ιδιαίτερη απειλή στο 75’, ενώ ακολούθησαν αλλαγές προσώπων καθώς τα πάντα είχαν κριθεί και ο Σούρερ σκεφτόταν το επόμενο ματς, ενώ ο Γιοβάνοβιτς τη Βιγιαρεάλ.

Στο 85’ ο Σπόραρ βρέθηκε στο έδαφος από παρέμβαση του Σενγκέλια. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε απ’ το VAR και διαπίστωσε πως υπάρχει παράβαση. Ο Τσαγκαράκης το υπέδειξε και ο Αϊτόρ στο 86’ με εκτέλεση στα δίχτυα «έγραψε» το 0-4 για το θρίαμβο των «πράσινων».

Ο Βιλένα στο 90’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Αϊτόρ δεν τα κατάφερε σε τετ α τετ και εν συνεχεία ο Βέρμπιτς αστόχησε. Όμως στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Μάγκνουσον με κεφαλιά δεν αστόχησε για το 0-5! Το οποίο ήταν και το εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει 9 βαθμούς σε 3 ματς, ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 2 μετά από 3 αναμετρήσεις κι αυτοί.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

Κίτρινες: 63’ Μαλής, 85’ Σενγκέλια - 47’ Ρουμπέν

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Οικονόμου, Μαλής, Μπρούνο Ντουάρτε, Λιάβας (56’ Φρεντ Ντουάρτε), Τσιγγάρας (46’ Χουάνπι), Πέρες, Μπαλντασάρα, Τορεχόν, Ντίας (65’ Σενγκέλια), Καρέλης (75’ Πέδρο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν (64’ Αράο), Βιλένα, Παλάσιος (80’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (75’ Τσέριν), Μαντσίνι (64’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (75’ Σπόραρ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ