ΣΠΟΡ

Europa League: Νίκη της ΑΕΚ με 3-2 επί της Μπράιτον μέσα στην Αγγλία

Europa League: Νίκη της ΑΕΚ με 3-2 επί της Μπράιτον μέσα στην Αγγλία
Το ματς Μπράιτον - ΑΕΚ EUROKINISSI

Με σκορ 3-2 επικράτησε η ΑΕΚ επί της Μπράιτον το βράδυ της Πέμπτης (21/9) σε ένα δυναμικό ματς στην Αγγλία.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Μπράιτον είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ ωστόσο να προσπαθεί να χτυπήσει στη κόντρα.

Στο 11′, η “Ενωση” κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σιντιμπέ πήρε μία τρομερή κεφαλιά κερδίζοντας τον Στιλ, κάνοντας το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε, αλλά ο Στιλ τον σταμάτησε. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν εντυπωσιακή στο ανοικτό γήπεδο. Ο Γκαρσία, μετά από εξαιρετική πάσα του Αραούχο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στιλ, αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο.

Μέσα σε ένα δίλεπτο, η Μπράιτον άγγιξε την ισοφάριση με τους Φάτι και Ιγκόρ. Στον πρώτο, απάντησε ο Στάνκοβιτς με απόκρουση, ενώ ο δεύτερος αστόχησε εξ’ επαφής. Η αγγλική ομάδα, κατάφερε να ισοφαρίσει από την… άσπρη βούλα.

Ο Χατζισαφί ανέτρεψε τον Ζοάο Πέδρο. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και κέρδισε τον Στάνκοβιτς για το 1-1. Οι “κίτρινοι” κρατούσαν και με νέο στημένο πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς με εκπληκτική προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

To δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχε κάποια σπουδαία φάση στο ξεκίνημά του. Ένας σοβαρός τραυματισμός του Χατζισαφί, ο οποίος αποχώρησε με φορείο, πάγωσε τον ρυθμό, αφού το παιχνίδι σταμάτησε για περισσότερο από 6 λεπτά. Στο 64′ έγινε η πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος από την ΑΕΚ.

Ο Λιβάι, είδε εκτός τον Στιλ, προσπάθησε να τον πλασάρει, χωρίς αποτέλεσμα. Ένα παιδαριώδες λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, με το Σιμάνσκι, έφερε και δεύτερο πέναλτι στους γηπεδούχους. Την εκτέλεση και πάλι ανέλαβε ο Ζοάο Πέδρο, ο οποίος κέρδισε ξανά τον Στάνκοβιτς. Οι “γλάροι” είχαν ανεβάσει την πίεσή τους, με την “Ένωση” να είναι κλεισμένη μέσα στην περιοχή της, προσπαθώντας να αμυνθεί. Στο 77′ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ αρκετά μακριά από την εστία, με τον Τσούμπερ να δοκιμάζει τα πόδια του, αλλά τον Στιλ να ελέγχει την πορεία της μπάλας.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το τρίτο γκολ. Ο Ζοάο Πέδρο βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, με τον Αυστριακό να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 82′ ο Γκρος εκτέλεσε φάουλ με τρομερή δύναμη, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απομάκρυνε σε κόρνερ. Η “Ένωση” με τρομερή αντεπίθεση έβαλε και… τρίτο γκολ. Ο Ελίασον συνεργάστηκε άψογα με τον Πόνσε. Ο Αργεντίνος βρέθηκε απέναντι από τον Στίλ και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 3-2.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντριγκά έπιασε ένα τρομερό σουτ, με το Στάνκοβιτς να κάνει την απόκρουση του αγώνα. O Aυστριακός ήταν συγκινητικός και είπε και πάλι “ΟΧΙ” σε σουτ του Γκρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ