ΣΠΟΡ

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: «Θα είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της χώρας»

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: «Θα είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της χώρας»
SEGAS.GR

«Προθέρμανση» για τον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας (11-12/11) με τη συνέντευξη Τύπου έκαναν οι διοργανωτές και μάλιστα στο εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης. Για το κορυφαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της πόλης, αλλά και τους συμβολισμούς της διοργάνωσης, μίλησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

«Αναμφισβήτητα για τον ΣΕΓΑΣ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι το κορυφαίο δρομικό γεγονός. Προ πολλού έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και προβάλλεται σαν γεγονός αθλητικό, αγωνιστικό και πολιτιστικό παγκοσμίως.

Η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ αντιμετώπισε εξαρχής ως γεγονός εθνικής σημασίας, γιατί κουβαλάει ένα τεράστιο ιστορικό βάρος, αλλά και φωτοβολεί το μέγιστο παγκόσμιο αγαθό την ειρήνη, εφόσον είναι αφιερωμένος στο σύμβολο του ειρηνικού κινήματος, στον αθλητή, που ταύτισε τη δράση του δίνοντας τη ζωή του στον αγώνα για την ειρήνη, τον Γρηγόρη Λαμπράκη», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σοφία Σακοράφα και κατέληξε λέγοντας: «Όταν ο στόχος και το όραμα είναι ξεκάθαρα και κοινά αποδεκτά, τότε όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα».

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμα ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, και ο επικεφαλής μάρκετινγκ επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, επεσήμανε πως η ΕΟΕ θα στέκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις, που θυμίζουν πως όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την αγάπη του συγκεκριμένα για τον στίβο.

«Όλοι μαζί, με την ΕΟΕ είμαστε και θα είμαστε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να προβάλει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Γιατί ο Μαραθώνιος δεν είναι απλώς ένα αγώνισμα του στίβου που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολυμπιακοί Αγώνες και Μαραθώνιος είναι συνυφασμένοι και επομένως υπάρχουν δύο λόγοι που μας κάνουν να είμαστε πάντα κοντά σε αυτή τη διοργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ