ΣΠΟΡ

Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού: Αυξημένη κατά 47% η συμμετοχή

Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού: Αυξημένη κατά 47% η συμμετοχή
Στιγμιότυπο από τη φετινή διοργάνωση των Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας

Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 47% έφτασε η αύξηση των συμμετοχών στους φετινούς Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στην 11η διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 1.200 εργαζόμενοι, που αγωνίστηκαν σε 14 αθλήματα και αγωνίσματα και έγιναν πρεσβευτές μηνύματος για τα οφέλη του αθλητισμού μέσα από δράσεις που γίνονται και έχουν σχέση με το εργασιακό περιβάλλον. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας.

«Ο θεσμός του εργασιακού αθλητισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικός και το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο την ενίσχυση της σχέσης εργασίας και αθλητισμού. Μέσα από την άθληση ενισχύεται η εργασιακή ικανότητα και αυξάνεται η παραγωγικότητα. Ενημερώθηκα ότι στη φετινή διοργάνωση υπήρξε αύξηση συμμετοχών κατά 47% και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρο Καραβούλη για όλη την προσπάθεια που κάνει», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος παρέστη στην Τελετή Λήξης και υποσχέθηκε ότι την επόμενη χρονιά θα συμμετάσχει στη διοργάνωση.

spanakis_karavoulis.jpg
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρο ΚαραβούληΕλληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 71 εταιρίες, φορείς και οργανισμοί. «Η Ελλάδα έχει γίνει ένας σημαντικός παίκτης στον εργασιακό αθλητισμό. Η χώρα μας έχει διοργανώσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού κι έχουμε διεκδικήσει και καταφέραμε να πάρουμε και άλλες σπουδαίες διοργανώσεις που θα διεξαχθούν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη και τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο για την υιοθέτηση τακτικών για την ενίσχυση του εργασιακού αθλητισμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με τους 12ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού.

football.jpg
Στιγμιότυπο από τη φετινή διοργάνωση των Εθνικών Αγώνων Εργασιακού ΑθλητισμούΕλληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας

Κατά τη διάρκεια της φαντασμαγορικής Τελετής Λήξης, τιμήθηκαν: ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Τρύφωνας Τριβιζάς, η παγκόσμια πρωταθλήτρια άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδη και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Tae Kwon Do και πρέσβειρα αθλητισμού Be Active Μαρία Καρπαθάκη.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Ολυμπιονίκες Γιώργος Τζελίλης, Μαρία Σαμορούκοβα και Βάσω Καραντάσιου, η καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτα Αντωνοπούλου, κ.α. Δηλώσεις πραγματοποίησαν επίσης η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής δήμου Γαλατσίου Πετρούλα Παπαγεωργίου και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Φαίη Καλογήρου.

Απονομές, βραβεύσεις, γυμναστικές επιδείξεις και Shows πλαισίωσαν το πρόγραμμα της λαμπρής γιορτής απονομών που έλαβε χώρα στο «Christmas Theater» στο Γαλάτσι.

Σκιαμαχίες στα στυλ του Shaolin , Kung Fu και την τέχνη του αετού από την Ελληνική ομοσπονδία Wushu Kung Fu, καθώς και υπερθέαμα από την ΑΠΕ Γιτάνη που παρουσίασε το εντυπωσιακό Flashmob.

Οι 11οι αγώνες εργασιακού αθλητισμού τέλεσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, του Δήμου Γαλατσίου, του Ελληνο- Γαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου, του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητήριου, του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ