ΣΠΟΡ

Αγχωτική νίκη για την Εθνική Πόλο Ανδρών - Προκρίθηκε στους 8

Αγχωτική νίκη για την Εθνική Πόλο Ανδρών - Προκρίθηκε στους 8
ΑΠΕ-ΜΠΕ / φωτο αρχείου

Με μια αγχωτική νίκη η Εθνική ομάδα ανδρών πόλο κατάφερε και νίκησε την Γαλλία 13-12 πετυχαίνοντας να είναι πρώτη στον  2ο όμιλο και να κατέχει πλέον μία θέση στους «8» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη  Ντόχα.

Η εθνική πόλο ανδρών πάει πλέον κατευθείαν στα προημιτελικά του τουρνουά και αναμένεται να μάθει τον αντίπαλο της στους «8» την προσεχή Κυριακή.

Η νίκη της εθνικής πόλο ανδρών ήταν αγχωτική αφού όλα κρίθηκαν στο τέλος στον πόντο με την Ελληνική ομάδα να νικά την Γαλλία 13-12.

Η Εθνική πόλο των ανδρών θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους «8» του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα από την κυριακάτικη (11.02.2024) νοκ-άουτ αναμέτρηση της Ιταλίας (δεύτερη στον Δ΄ όμιλο) με τον τρίτο του Γ΄ ομίλου (λογικά ΗΠΑ ή Μαυροβούνιο).

Να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί αναμένεται να παραταχθούν σε αυτό το κρίσιμο ματς χωρίς τον καλύτερο παίκτη τους, τον φουνταριστό της Προ Ρέκο Μπεν Χάλοκ, ο οποίος αποβλήθηκε για βιαιοπραγία στο σημερινό παιχνίδι με τη Σερβία (οι «πλάβι» νίκησαν 14-12 και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου και την πρόκριση στην οκτάδα).

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Παπανικολάου 1

ΓΑΛΛΙΑ (Φλοριάν Μπριζό): Ντιμπουά, Σονταντιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ 1, Καζ 1, Βερνού 3, Μαριόν-Βερνού 4, Μπιορτς, Μποντεγκά 1, Βανπεπερστραέτ, Ντε Νάρντι 1, Φοντανί, Ναρντόν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ