ΣΠΟΡ

ΕΠΟ: Δεν έχουμε ενημέρωση για το θετικό δείγμα ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστή

ΕΠΟ: Δεν έχουμε  ενημέρωση για το θετικό δείγμα ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστή
Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που έδωσε δύο αγώνες για τα play off του Euro ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στο πρώτο άκουσμα της είδησης για θετικό δείγμα ντόπινγκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο με Έλληνα διεθνή που μετείχε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα πλέι οφ του EURO 2024 και τους αγώνες με Καζακστάν και Γεωργία, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση.  

Η ΕΠΟ αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή της: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε το «dikisports», φέρεται να βρέθηκε θετικό δείγμα Έλληνα διεθνούς που περιλαμβανόταν στην αποστολή για τα κρίσιμα ματς που μάλιστα δεν απέφεραν και την πρόκριση της Εθνικής στο Euro.

Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, «...το όνομα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, ενώ θα δημοσιοποιηθεί μόνο αν και εφ' όσον το δεύτερο δείγμα είναι θετικό. Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Ελλάδος δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κύρωση, παρά μόνον ο παίκτης».

Ωστόσο, το dikisports επικαλείται το International Testing Agency με έδρα την Ελβετία (Λωζάνη).Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία δήλωσε πως ως αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ