ΣΠΟΡ

Super League: νίκη η ΑΕΚ στο φινάλε, ΠΑΣ για... Champions League!

Super League: νίκη η ΑΕΚ στο φινάλε, ΠΑΣ για... Champions League!
EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ

Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στο σερί των ανεπιτυχών απότελεσμάτων με το 3-0 επί του Πλατανιά, που διαμορφώθηκε πάντως στο φινάλε του αγώνα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας με τρίποντο επί της Βέροιας. Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1 με παράπονα για την διαιτησία και ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές.

Μέχρι το 70 η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή και μάλιστα δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες για τον προπονητή και τους παίκτες από τους λιγοστούς οπαδούς, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ο Δικέφαλος δεν είχε τρόπο να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά, παρά μόνον με κάποια γεμίσματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν και τις ικανότητες του Μπάρκα (έπαιξε αντί του Ανέστη), ο οποίος πάντως είχε γρήγορες εξόδους και εμπιστοσύνη στις επεμβάσεις του, δείχνοντας ότι δύσκολα θα ξαναβγεί από την 11άδα.

3974154


(Πολύ σταθερός ο Μπάρκας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Οι αλλαγές του Γιόχανσον με τον Γαλανόπουλο και του Αλμέιδα με τον Πέκχαρτ έδωσαν ενέργεια στον Δικέφαλο, που φάνηκε τυχερός στο 77 όταν το πλασέ του Μάνταλου από την περιοχή (μετά από κόρνερ) δεν απέκρουσε ο τερματοφύλακας Σωτηρίου, αλλά μάλλον έσπρωξε την μπάλα στην εστία.

mantalos goal


(Πηγή: Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Οι Χανιώτες κατέρρευσαν και ήρθαν δύο ακόμη γκολ με προβολή του Αραβίδη από κοντά στο 89 και ωραίο σουτ του καλύτερου παίκτη της ΑΕΚ Μάνταλου εκτός περιοχής.

aravidis goal


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Με το τρίποντο η ΑΕΚ σταμάτησε το σερί των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στο ΟΑΚΑ (2 ισοπαλίες και μία ήττα) και έφτασε στους 15 βαθμούς, πάνω από τον Παναθηναϊκό, που παίζει αύριο στη Νέα Σμύρνη.

mantalos


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

ΠΑΣ...Ευρώπη

Μπορεί στο εξ αναβολής παιχνίδι να μην κέρδισε τον Λεβαδειακό, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα επανήλθε στις νίκες στο πρωτάθλημα με την Βέροια και φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς (21 έχει ο Ολυμπιακός)!

3973543


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Τα δύο γκολ της νίκης της ομάδας του Πετράκη πέτυχαν ο Κόντε (6ο εφετινό) και ο Κοζορώνης στις καθυστερήσεις, ενώ είχαν και δοκάρι στο 19 με τον Ζάιρο. Η Βέροια ολοκλήρωσε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Καπετάνος.

Μαχητές της ΑΕΛ στην βροχή

Παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 18 και την «τραβηγμένη» αποβολή του Γιοβάνοβιτς σε πέναλτυ που έκανε ο συμπαίκτης του Μονιάκης και στο οποίο ευστόχησε ο Αστέρας με τον Ιωαννίδη, η ΑΕΛ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

3973719


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Οι γηπεδούχοι δεν κλείδωσαν το ματς χάνοντας ευκαιρίες και έχοντας και δοκάρι στο 38 με τον Δημούτσο και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση στο β μέρος και έφτασαν με τον ίδιο τρόπο στην ισοφάριση, με πέναλτυ του Ναζλίδη στο 76 (και αυτό πάντως αυστηρό στο μαρκάρισμα του Δημούτσου στον Αναστασόπουλο).

3973780


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ένα ακόμη δοκάρι του Στανισάβλιεβιτς στο 85 απλά επιβεβαίωσε την ευκαιρία, που έχασαν οι Αρκάδες να αναρριχηθούν ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία.

Η 12η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0 (39 Κόντε, 92 Κοζορώνης)
Αστέρας Τρ.-ΑΕΛ 1-1 (18 Ιωαννίδης πεν. / 76 Ναζλίδης πεν.)
ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 (77 Σωτηρίου αυτ., 89 Αραβίδης, 90 Μάνταλος)

Κυριακή

Ολυμπιακός-Κέρκυρα (15.00)
Λεβαδειακός-Ηρακλής (17.15)
Παναιτωλικός-Ξάνθη (17.15)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (19.30

Δευτέρα

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ