ΣΠΟΡ

Euroleague: Στην Αθήνα για πολύ καιρό, λέει ο Τσάβι Πασκουάλ

Euroleague: Στην Αθήνα για πολύ καιρό, λέει ο Τσάβι Πασκουάλ
EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods Τσάβι Πασκουάλ έδωσε συνέντευξη στην καταλανική εφημερίδα El Mundo Deportivo ενόψει της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα για την Euroleague αύριο Τρίτη.

Ο Πασκουάλ τόνισε ότι θέλει να μείνει στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό πολύ καιρό και να δουλέψει με τους συνεργάτες του στην δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. "Ελπίζω να βοηθήσω να χτίσουμε ένα καλό project, με ενθουσιασμό από τον κόσμο και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Νιώθω πολύ άνετα. Ελπίζω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια, γιατί αυτό θα σημαίνει πως τα πράγματα πάνε καλά".

4025172


(Ο Τσάβι Πασκουάλ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του σχετικά με τον Παναθηναϊκό:

"Είμαι αρκετά καλά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε γνωρίσει κάποια ήττα, στο Κύπελλο αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του σε νοκ άουτ αγώνα και στην Euroleague έχουμε αρκετές νίκες παρά τις δυσκολίες. Δεν μπορούμε να παραπονούμαστε πολύ. Όσο για την ομάδα και την πόλη, η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι πολύ άνετα. Άπαντες με έχουν καλωσορίσει με ανοικτές αγκαλιές, η ομάδα, ο κόσμος...".

"Είμαστε διαφορετική ομάδα, δεν είμαστε ομάδα με απίστευτο ταλέντο όμως είμαστε μια ομάδα με πολύ ταλέντο, αποτελούμενη από μαχητές, από ανθρώπους που προσπαθούν πάντα να φτάσουν πάνω από τα όρια. Προσπαθούμε να προσθέσουμε κι άλλα στα καλά στοιχεία που έχουμε. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα όμως είμαστε εδώ και θα παλέψουμε πολύ για να είμαστε στο Top-8".

4020747


(Ο Πασκουάλ και οι συνεργάτες του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

"Δεν έχω καταφέρει ως τώρα να έχω πλήρη την ομάδα επειδή ο Γκιστ δεν ήταν εκεί όταν επέστρεψε ο Τζέιμς και το αντίστροφο. Όμως σκέφτομαι πως όταν θα είμαστε όλοι μαζί στα σημαντικά παιχνίδια θα είναι τουλάχιστον δύσκολο να μας νικήσουν".

"Προσπαθούμε να είμαστε σκληροί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, να χάνουμε λίγες μπάλες (ο Παναθηναϊκός έχει τα λιγότερα λάθη στη διοργάνωση), να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο και προσπαθούμε να δημιουργούμε στα πρώτα δευτερόλεπτα. Η ισορροπία μας είναι διαφορετική όταν έχουμε τον Σίνγκλετον ή τον Μπουρούση, όπως αντίστοιχα όταν παίζει ο Νικ Καλάθης ή ο Τζέιμς. Αμυντικά προσπαθούμε να προετοιμάζουμε καλά τα παιχνίδια, να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ".

4012072


(Ο Πασκουάλ δίνει οδηγίες - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Για τον ημιτελικό του Κυπέλλου

"Χωρίς εμένα η ομάδα είχε χάσει με 25π. στο πρωτάθλημα και μετά χάσαμε τους δύο αγώνες στην Euroleague, στον πρώτο χάσαμε στην τελευταία φάση και μετά χάσαμε με μικρή διαφορά. Μπήκαμε στο ματς του κυπέλλου με 0-3 και η κλήρωση μας έφερε να παίξουμε στην έδρα τους σε νοκ άουτ παιχνίδι. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή και μια περίπλοκη κατάσταση. Αυτή η νίκη δίνει σε εμάς και τον κόσμο μεγάλη ώθηση".

"Είναι ξεχωριστό, υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα, ο κόσμος το ζει στο 100% και παραπάνω. Όμως είναι ωραίο να ζεις τέτοια εμπειρία σε τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια όπως παντού, το αποτέλεσμα μετράει στο τέλος".

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε ακόμη για την Βαρκελώνη, την Μπαρτσελόνα (απέκλεισε αυτή την στιγμή την πιθανότητα να ξανακαθίσει στον πάγκο της), τον Μπαρτζώκα αλλά και την αυριναή αναμέτρηση (την χαρακτήρισε τελικό). (Διαβάστε εδώ όλη την συνένεντευξη)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ