ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H θρυλική Ford Mustang Bullitt του Steve McQueen ξαναζεί μετά από 50 χρόνια!

Αυτοκίνητο: H θρυλική Ford Mustang Bullitt του Steve McQueen ξαναζεί μετά από 50 χρόνια!

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ μια κοπέλα οδήγησε μέχρι το περίπτερο της Ford μια ειδική έκδοση της Mustang, η οποία ήταν βαμμένη σε Dark Highland Green και Shadow Black -αυτές είναι οι ονομασίες που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τις συγκεκριμένες αποχρώσεις του πράσινου και του μαύρου.

Ο χρωματισμός σίγουρα κάτι θύμιζε, ενώ αν είχε κανείς υπόψη του πως η κοπέλα ήταν εγγονή του Steve McQueen θα είχε έτοιμη και την απάντηση: η συγκεκριμένη Mustang είναι η σύγχρονη εκδοχή της all time classic Bullitt, ενός από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά αυτοκίνητα, που πρωταγωνιστούσε στην ομώνυμη ταινία στο πλευρό του Mr. Cool. Η οποία είχε εμφανιστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν από ακριβώς 50 χρόνια, το 1968.

Η σύγχρονη Mustang Bullitt, πέρα από το χρωματισμό του αμαξώματός της έχει και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με πρώτη και καλύτερη τη μάσκα με την καινούργια γρίλια, την οποία συμπληρώνουν οι ζάντες των 19 ιντσών, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων της Brembo, καθώς και η μαύρη (NitroPlate) απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό τα στοιχεία που αναφέρονται άμεσα στη διάσημη πρόγονο είναι ακόμα πιο πολλά, με πιο χαρακτηριστικό τον πίνακα οργάνων. Ο οποίος είναι φουλ ψηφιακός, με διαγώνιο 12,0 ιντσών και προσομοιώνει αυτόν του κλασικού μοντέλου της δεκαετίας του ’60.

Κλασικός για αμερικάνικο κουπέ που σέβεται τον εαυτό του -ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται και για μια τόσο σπέσιαλ έκδοση- είναι και ο κινητήρας. Πρόκειται φυσικά για τον V8 των 5.500 κυβικών της μάρκας, που χάρη στην εισαγωγή Open Air Induction από την Shelby GT350 έχει καταπληκτικό ηχόχρωμα. Η απόδοσή του σε σχέση με την απλή Mustang GT είναι αυξημένη κατά 13 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 475. Οι οποίοι αρκούν για μια τελική ταχύτητα της τάξης των 263 χλμ./ ώρα (+13 χλμ./ ώρα σε σχέση με τη στάνταρ εκδοχή του μοντέλου).

Ο βασικός εξοπλισμός είναι μεν πλήρης αλλά ως είθισται μπορεί και εδώ να εμπλουτιστεί π.χ. με την ημι- ενεργητική ανάρτηση MagneRide ή με high end ηχοσύστημα.

Η Mustang Bullitt πάντως δεν θα είναι αποκλειστικό προνόμιο των Αμερικανών, μιας και η Ford θα διαθέσει έναν περιορισμένo αριθμό αυτοκινήτων και στην Ευρώπη, όπου άλλωστε υπάρχουν και πολλοί οπαδοί του Mr. Cool… Όσο για τη συγκεκριμένη που οδήγησε η εγγονή του θα πωληθεί για την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

FORD MUSTANG BULLITT ORIGINAL 2018 1A

Η κλασική Ford Mustang Bullitt του 1968 -χρονιά στην οποία βγήκε στις αίθουσες και η ομώνυμη ταινία με τον Steve McQueen- είναι ίσως το πιο διάσημο αυτοκίνητο του κινηματογράφου. Πηγή: Ford

ΔΗΜΟΦΙΛΗ