ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ferrari F12 Aero 3 της Touring Superleggera είναι ό,τι πιο ρετρό κυκλοφορεί

Η Ferrari F12 Aero 3 της Touring Superleggera είναι ό,τι πιο ρετρό κυκλοφορεί

Πριν από εννέα δεκαετίες η καροσερία Touring Superleggera είχε παρουσιάσει μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή μιας Alfa Romeo της τότε εποχής με ένα κάθετο αεροδυναμικό πτερύγιο στο πίσω μέρος της.

Τώρα, μια… ζωή μετά από την παρουσίαση του αρχέτυπου, η ίδια η εταιρεία, η Touring Superleggera, παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού εκείνου μοντέλου. Μια εκδοχή που ονομάζεται Αero 3 και θα παρουσιαστεί στο Salon Prive Concour d’ Elegance.

Ο σχεδιασμός της Aero 3 πιστώνεται στον Carlo Felice Bianchi Anderloni, γιου του συνιδρυτή της εταιρείας, ενώ πολύ δουλειά έχει γίνει και στην αεροδυναμική σήραγγα που διαθέτει η τελευταία. Γεγονός είναι πάντως πως η κάθετη φτερούγα δεν έχει στην ουσία καμία αεροδυναμική επίδραση αλλά υφίσταται για λόγους αισθητικούς και σύνδεσης με το παρελθόν.

Για την κατασκευή του αμαξώματος έχει χρησιμοποιηθεί πολύ αλουμίνιο και ανθρακόνημα, ενώ το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα διατηρείται και στο εσωτερικό

Η βάση της ρετρό Aero 3 είναι η Ferrari F12 berlinetta, δημοφιλής για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τόσο που και η ίδια η διάσημη ιταλική εταιρεία την έχει χρησιμοποιήσει για την F12 TRS, που είναι εμπνευσμένη από την 250 Τesta Rossa του 1957.

Έτσι ο κινητήρας της Ferrari F12 Aero 3 Touring Superleggera, όπως είναι η πλήρης επωνυμία, είναι ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.300 κυβικών της μάρκας, που αποδίδει 730 ίππους, συνδυάζεται με αυτόματο σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων και εξασφαλίζει μια τελική ταχύτητα που προσεγγίσει τα 340 χλμ./ ώρα. Όσο για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 3,1 δεύτερα, τιμή εξαιρετική η οποία προκύπτει και από τα 150 λιγότερα κιλά της Aero 3 σε σχέση με τη berlinetta.

Συνολικά 15 Ferrari F12 berlinetta θα μετατραπούν σε F12 Aero 3 Touring Superleggera και βέβαια όλες έχουν ήδη πουληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ