ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Audi RS 3 είναι πιο σπορ από ποτέ

To νέο Audi RS 3 είναι πιο σπορ από ποτέ

Το ολοκαίνουργιο RS 3, που παρουσιάστηκε επίσημα στη χώρα μας, θέλει να διεκδικήσει την κορυφή των premium hot hatches και η Audi φρόντισε να του εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Με πρώτο και καλύτερο τον εμβληματικό πεντακύλινδρο των 2.500 κυβικών, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 400 ίππους και 500 Nm -20 Nm περισσότερο από τον προκάτοχό του- ξεχωρίζει τόσο με τον ήχο του όσο και με τις επιδόσεις που εξασφαλίζει. Και αυτό γιατί το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,8 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει μέχρι και τα 290 χλμ./ώρα με το πακέτο RS Dynamic (στάνταρ 280 χλμ./ ώρα).

Ο 2.5 TFSI συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, ενώ η στάνταρ σπορ ανάρτηση RS διαθέτει αμορτισέρ και σύστημα βαλβίδων ειδικά εξελιγμένα για το RS 3. Η προαιρετική ανάρτηση RS plus διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ενώ συνολικά το κορυφαίο σπορ μοντέλο είναι δέκα χιλιοστά πιο χαμηλό από το S3 και 25 από το Α3.

Από κει και πέρα υπάρχει, πέρα από την τετρακίνηση, κατανεμητής ροπής RS Torque Splitter ο οποίος μπορεί να κατευθύνει όλη τη ροπή του κινητήρα σε έναν μόνο από τους πίσω τροχούς, semi-slick ελαστικά και συγκεκριμένα προφίλ οδήγησης RS.

Οπτικά, το νέο RS 3 ξεχωρίζει τόσο από το S3 όσο και πολύ περισσότερο από το Α3 με ένα πιο φαρδύ αμάξωμα, καινούργιους προφυλακτήρες, επανασχεδιασμένη μάσκα Singleframe και φώτα LED, μια εντυπωσιακή πρόσθετη έξοδο αέρα πίσω από τους θόλους των εμπρός τροχών, διαχύτη και δύο μεγάλες οβάλ απολήξεις.

Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά στοιχεία ειδικά για το RS, όπως οι ειδικές ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών. Την εικόνα στο ταμπλό ολοκληρώνει η οθόνη αφής των 10,1 ιντσών, στην οποία προβάλλεται και το λεγόμενο RS Monitor που εμφανίζει τις θερμοκρασίες ψυκτικού, κινητήρα και λαδιού μετάδοσης καθώς και τις πιέσεις των ελαστικών. Επίσης διαθέσιμο είναι και Head Up Display (HUD), ενώ στάνταρ είναι τα σπορ καθίσματα.

Για τα νέα Audi RS 3 υπάρχουν δύο αποκλειστικά χρώματα, τα Kyalami green και Kemora grey, ενώ η οροφή του Sedan μπορεί επίσης να έχει το μαύρο χρώμα Brilliant σε αντίθεση, επίσης για πρώτη φορά.

Τα Audi RS 3 Sportback και RS 3 Sedan θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στην Ευρώπη μετά το καλοκαίρι, ενώ οι τιμές τους στη Γερμανία θα ξεκινούν από τις 60.000 και τις 63.000 ευρώ για το Sportback και το Sedan αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ