ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes CLE έγινε και AMG με 449 ίππους

H Mercedes CLE έγινε και AMG με 449 ίππους

Η Mercedes παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του καινούργιου κουπέ της, της CLE, η οποία δεν είναι άλλη από την AMG CLE 53.  Ενδεχόμενα θα περίμενε κανείς να είναι και αυτή δίλιτρη, αλλά κάτω από τοπ μακρύ καπό της υπάρχει ο εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 κυβικών της μάρκας.

Ο οποίος έχει αναβαθμιστεί, έχοντας βελτιώσεις στους θαλάμους καύσης, στα έμβολα, στο σύστημα τροφοδοσίας και στο turbo, ενώ διαθέτει και σύστημα ήπιας υβριδικής υποβοήθησης 48 V της δεύτερης γενιάς. Το οποίο συνεισφέρει όποτε απαιτείται 23 ίππους και 205 Nm.

Η απόδοση της Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupe, όπως είναι η πλήρης επωνυμία της, φτάνει τους 449 ίππους (από τις 5.800 έως τις 6.100 σ.α.λ.) και τα 560 Nm (με overboost) που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς μέσω του γνωστού αυτόματου κιβωτίου AMG 9G Speedshift.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 4,2 δεύτερα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά είτε στα 250 χλμ./ώρα είναι στα 270 με το προαιρετικό πακέτο AMG Driver.

Κατά τα άλλα υπάρχουν τα προγράμματα οδήγησης Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, που μεταβάλλουν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης αλλά και του συστήματος διεύθυνσης.

Άξια λόγου και αναφοράς η λειτουργία drift με κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ η τετραδιεύθυνση είναι στάνταρ όπως και το σύστημα διεύθυνσης τριών βαθμίδων AMG και η ανάρτηση AMG Ride Control.

Οπτικά, η CLE 53 4Matic+ Coupe διαφοροποιείται οπτικά από την ακόμα πιο επιβλητική της μάσκα και τον πιο επιθετικό της προφυλακτήρα, καθώς και από τους μεγαλύτερους θόλους των τροχών μιας και τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 58 και 75 χιλιοστά, Επίσης πέρα από τις στάνταρ ζάντες των 19 ιντσών υπάρχουν και οι προαιρετικές των 20.

Το πίσω μέρος έχει επανασχεδιασμένη LED που συνδέονται με ένα σκούρο κόκκινο στοιχείο, μια μικρή αεροτομή, νέες απολήξεις και ένα προαιρετικό πακέτο AMG Optics με μεγαλύτερο διαχύτη, αεροδυναμικά βοηθήματα κ.λπ. .

Στο εσωτερικό υπάρχει τιμόνι AMG Performance με επίπεδο κάτω μέρος, λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και κόκκινες ραφές, ενώ αρκετές είναι και οι επιλογές δερμάτινων επενδύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ