ΜΟΔΑ

Ο Zac Posen «υπογράφει» τα κοστούμια στην παράσταση μπαλέτου της Νέας Υόρκης

Ο Zac Posen «υπογράφει» τα κοστούμια στην παράσταση μπαλέτου της Νέας Υόρκης
Φωτογραφία αρχείου από ρούχο που σχεδίασε ο Zac Posen, ο οποίος φαίνεται στο φόντο Denis Poroy/AP

Μία νέα συλλογή με κομψά ντραπέ φορέματα και ολόσωμες φόρμες σε εννέα αποχρώσεις του μπλε και του ζωηρού κόκκινου δημιούργησε ο σχεδιαστής μόδας Zac Posen για την παράσταση του μπαλέτου της Νέας Υόρκης.

Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό: Μία θάλασσα από σιφόν πλημμύρισαν τη σκηνή στο θέατρο David H. Koch του Κέντρου Λίνκολν για τις Παραστατικές Τέχνες.

https://www.instagram.com/p/C24wNq-AeY4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αφορμή ήταν η παγκόσμια πρεμιέρα του Κοντσέρτου για Δύο Πιάνα σε μουσική του Φράνσις Πουλένκ του πολυαναμενόμενου χορογραφικού ντεμπούτο της κύριας χορεύτριας του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης (NYCB) Τάιλερ Πεκ για την εταιρεία.

Οι δημιουργίες αυτές έρχονται τέσσερα χρόνια από τότε που τερμάτισε τη δραστηριότητα η εταιρεία που έφερε το όνομά του. Έκτοτε ο Pozen έχει επικεντρωθεί σε ιδιωτικές παραγγελίες και έχει καθιερωθεί στον κόσμο του χορού. Συνεργάστηκε με τρεις νέους εκπροσώπους της χορογραφίας που αναδύθηκαν από το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια: Την Πεκ και δύο πρώην βασικούς χορευτές του NYCB που έγιναν χορογράφοι, τον Λορέν Λόβετ και τον Χάρισον Μπολ.

«Ήθελα κάποιον που ήξερα ότι καταλαβαίνει το μπαλέτο και το σώμα της χορεύτριας και μπορεί να δημιουργήσει ένα όμορφο φόρεμα» ανέφερε η Πεκ στην εφημερίδα The Californian εξηγώντας γιατί επέλεξε να συνεργαστεί με τον Posen για τη μεγάλη της στιγμή.

«Δεν υπάρχει σχεδιαστής που να καταλαβαίνει τον κόσμο του μπαλέτου καλύτερα από τον Zac. Θαυμάζει και σέβεται την τέχνη ως προστάτης» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ