ΜΟΔΑ

Το περιοδικό Details αναστέλλει την έκδοση του και αυτό πονάει

Το περιοδικό Details αναστέλλει την έκδοση του και αυτό πονάει

Το επόμενο τεύχος του περιοδικού Details, το τεύχος Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου, θα είναι και το τελευταίο του. Η ιδιοκτήτρια εταιρία Condé Nast (με τίτλους όπως Vogue, W, Architectural Digest, Bon Appétit, Wired, Vanity Fair και New Yorker ανάμεσα σε άλλα) επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει το εκδοτικό της portfolio και το περιοδικό με μέση κυκλοφορία 560.212 αναγνώστες είναι ένα από τα θύματα των περικοπών του κολοσσού των lifestyle εντύπων σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφόρησε στα mail της εταιρίας την Τετάρτη.

Στον αντίποδα, το GQ Style, μια ειδική έκδοση του αντρικού τίτλου που επικεντρώνεται στη μόδα θα εκδίδεται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Condé Nast, Bob Sauerberg η συντακτική ομάδα του Details.com θα συνεχίσει να εργάζεται στον όμιλο περνώντας σταδιακά στο δυναμικό του GQStyle.com ους προσεχείς μήνες.

Απώλειες; Ο editor-in-chief του Details Dan Peres και ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Dew Schutte. Επιπλέον, σύμφωνα με το memo του Sauerberg που δυσαρέστησε πολλούς τα τμήματα marketing των τίτλων Self και Glamour θα ενοποιηθούν. “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλους σας για ένα καλύτερο μέλλον” σημείωσε.

Ο αντρικός τύπος έχει πρόβλημα

Η αναγγελθείσα διακοπή της λειτουργίας του Details αναγγέλθηκε μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση ότι το περιοδικό που καθιέρωσε τα lads magazines στη Βρετανία, το FHM, αναστέλλει την έκδοση του. Οι αλλαγές στον αντρικό τύπο μοιάζουν καταιγιστικές και ανησυχητικές για όσους δεν έχουν τη δύναμη ή τη θέληση να επαναπροσδιορίσουν το προϊόν τους αφού ακόμη και το Playboy σκοπεύει να γυρίσει την πλάτη του στο γυμνό προσπαθώντας να αυξήσει τη μέση κυκλοφορία των 800.000 τευχών ανά μήνα.

Αποτίνοντας φόρο τιμής σε ένα περιοδικό που υπήρξε έμπνευση και ήταν πολύ niche από πάντα για να ανταποκριθεί σε καιρούς που πουλάει το φτηνό, περιηγήσου στη gallery για μερικά από τα πιο εικονικά εξώφυλλα που εξέδωσε ποτέ. H Condé Nast είχε εξαγοράσει τον τίτλο το 1988 για 2 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ