ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Playboy αντεπιτίθεται με αθρογραφία στην online πoρνογραφία

Το Playboy αντεπιτίθεται με αθρογραφία στην online πoρνογραφία
REUTERS

Πολύ σύντομα η φράση “το διαβάζω για την αρθρογραφία του” θα είναι σχεδόν πιστευτή. Αυτό υποστηρίζει το στέλεχος του περιοδικού Scott Flanders στην εφημερίδα New York Times όπου και διευκρίνησε ότι "το Playboy θα γυρίσει την πλάτη στο γυμνό".

Η αλλαγή πλεύσης προς την ποιότητα της γραφής και όχι της σάρκας αναμένεται να πυροδοτήσει ανακατατάξεις και εξελίξεις στην αγορά του αμερικανικού (αλλά και παγκόσμιου) περιοδικού τύπου, μέρος της οποίας συνδιαμόρφωνε το Playboy από τότε που έκανε την πρεμιέρα του στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, το 1953.

Η μεταστροφή, η οποία και θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016, είναι η αντίδραση του περιοδικού στη δημοφιλία και την συνεχώς αυξανόμενη προσβασιμότητα στη διαδικτυακή πορνογραφία.

“Είμαστε πλέον ένα click μακριά από οποιαδήποτε σεξουαλική σύνθεση μπορείς να φανταστείς, δωρεάν” είπε o Flanders. “Υπό αυτές τι συνθήκες, το γυμνό περισσεύει”.

Οι υπεύθυνοι της έκδοσης δεν θέλησαν να σχολιάσουν τίποτα περισσότερο στο CNNMoney.

Η επαναστατική για την εποχή της έκδοση που ίδρυσε και γιγάντωσε ο Χιου Χέφνερ “θα συνεχίσει να έχει τολμηρές φωτογραφίες γυναικών”, όχι ωστόσο εντελώς γυμνές.

Τα κοινωνικά δίκτυα αντέδρασαν θετικά απέναντι στην πρόθεση του περιοδικού να επενδύσει περισσότερο σε άλλα συστατικά της κληρονομιάς και επιτυχίας του.

“H Συνέντευξη Του Playboy υπήρξε για χρόνια μία από τις πιο εμβληματικές στήλες στον περιοδικό τύπο του κόσμου” σχολίασε ο δημοσιογράφος Alex Weprin του Politico στο twitter του. “Κατά κάποιο τρόπο καπελώθηκε από το υπόλοιπο περιοδικό ".

Αν αναρωτιέσαι τι θα απογίνουν τα αγόρια στην εφηβεία που πλέον θα εκτεθούν σε ηδονή πνεύματος και όχι σάρκας; “Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Ο 12χρονος εαυτός μου είναι πολύ απογοητευμένος με μένα σήμερα” είπε το στέλεχος του Playboy, Cory Jones.

Playboy to eliminate nude photos from the magazine by Frank Pallotta

ΔΗΜΟΦΙΛΗ