ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που μπήκαν φέτος στο Rock & Roll Hall Of Fame

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που μπήκαν φέτος στο Rock & Roll Hall Of Fame
Οι Rage Against The Machine θα είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα μπουν στο Rock And Roll Hall Of Fame για το 2023. Photo by Amy Harris/Invision/AP

Το Rock and Roll Hall of Fame ανακοίνωσε την κατηγορία των εισακτέων για το 2023.

Στην κατηγορία των performer η λίστα περιλαμβάνει τους Kate Bush, Sheryl Crow, Missy Elliott, George Michael, Willie Nelson, Rage Against the Machine και The Spinners.

Οι DJ Kool Herc και ο ιστορικός κιθαρίστας Link Wray θα είναι οι αποδέκτες του Βραβείου Musical Influence, ενώ οι Chaka Khan, Al Kooper και Bernie Taupin έχουν επιλεγεί για να λάβουν το Βραβείο Μουσικής Αριστείας.

Ο φετινός αποδέκτης του βραβείου Ahmet Ertegun είναι ο Don Cornelius.

Οι εισαχθέντες στο Rock and Roll Hall of Fame επιλέγονται επειδή έχουν «δημιουργήσει μουσική της οποίας η πρωτοτυπία, η επίδραση και η επιρροή έχουν αλλάξει την πορεία του rock & roll», σύμφωνα με την οργάνωση.

Το Βραβείο Μουσικής Επιρροής απονέμεται σε "καλλιτέχνες των οποίων η μουσική και το στυλ ερμηνείας επηρέασαν άμεσα, ενέπνευσαν και εξέλιξαν το rock and roll και τη μουσική επηρεάζοντας την κουλτούρα των νέων", ενώ το Βραβείο Μουσικής Αριστείας "δίνεται σε καλλιτέχνες, μουσικούς, τραγουδοποιούς και παραγωγούς των οποίων η πρωτοτυπία και η επιρροή στην δημιουργία μουσικής είχε δραματική επίδραση στην μουσική βιομηχανία».

Το βραβείο Ahmet Ertegun απονέμεται σε «μη ερμηνευτές επαγγελματίες του κλάδου που είχαν σημαντική επιρροή στη δημιουργική ανάπτυξη και την διάδοση του rock & roll και της μουσικής που επηρέασε την κουλτούρα της νεολαίας».

Η 38η Ετήσια Τελετή Εισαγωγής στο Rock & Roll Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 στο Barclays Center στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Rock & Roll Hall of Fame 2023 inductees are…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ