ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μπραντ Πιτ αποκαλύπτει ποια ήταν η πιο ταπεινωτική δουλειά που έκανε ποτέ

Ο Μπραντ Πιτ αποκαλύπτει ποια ήταν η πιο ταπεινωτική δουλειά που έκανε ποτέ
«Υπάρχει ένα μέρος στο Χόλυγουντ που ονομάζεται Job Factory και κάθε εβδομάδα δίνουν στον κόσμο όλες αυτές τις περίεργες δουλειές» (AP Photo/Chris Pizzello)

Πλησιάζοντας την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, όπου σπούδασε δημοσιογραφία τη δεκαετία του 1980, ο Μπραντ Πιτ αισθανόταν να μην είναι ικανοποιημένος, νιώθοντας πως έπρεπε να κάνει κάτι άλλο, κάτι που θα το έβρισκε τελικά στη δυτική ακτή.

Έχοντας ένα βαθύ πάθος για τον κινηματογράφο από τα νιάτα του, ο Πιτ αντιμετώπιζε τον μαγευτικό κόσμο του κινηματογράφου ως «μια πύλη για διαφορετικούς κόσμους».

Ωστόσο, μόνο τις τελευταίες εβδομάδες της θητείας του στο κολέγιο έκανε την τολμηρή επιλογή να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να ξεκινήσει ένα ταξίδι στους δελεαστικούς αλλά δύσκολους λόφους του Χόλιγουντ.

«Μεγάλωσα στην Οκλαχόμα και στο Μιζούρι, και απλώς μου άρεσε ο κινηματογράφος», είπε ο Πιτ στο Backstage το 2012.

«Οι δικοί μου μας πήγαιναν στο drive-in τις καλοκαιρινές νύχτες και καθόμασταν στο καπό του αυτοκινήτου. Απλώς είχα αυτή τη βαθιά αγάπη για την αφήγηση. Νομίζω ότι είναι απλά ένα καταπληκτικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Είμαστε τόσο περίπλοκοι, μυστήρια ακόμη και για τον εαυτό μας. είμαστε δύσκολοι μέσα μας. Η δραματική τέχνη με βοήθησε σε αυτό».

«Ήμουν στο κολέγιο – σπούδαζα δημοσιογράφος στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι», θυμήθηκε ο Πιτ. «Είπα στους γονείς μου ότι θα πήγαινα στην Καλιφόρνια για να πάω σε σχολή τέχνης. Δεν τους είπα ότι ήθελα να παίξω. Πάντα ήθελα να το δοκιμάσω μόνος μου. Όταν βγήκα έξω και ξεκίνησα να ψάχνω, άρχισα να τσεκάρω τα πράγματα και δεν έφτασα ποτέ σε κάποια σχολή τέχνης».

Όπως οι περισσότεροι ταξιδιώτες φοιτητές, ο Πιτ ήταν άστεγος και χρειαζόταν ένα μέρος για να βάλει το κεφάλι του τη νύχτα. Ευτυχώς, είχε κάποιες επαφές. «Ήξερα αυτό το κορίτσι από το Μιζούρι που είχε ένα σπίτι εδώ και μου το έδωσε για ένα μήνα δωρεάν», είπε.

Ποια ήταν όμως τελικά η πιο ταπεινωτική δουλειά που έκανε για να επιβιώσει ο Μπράντ Πιτ;

«Υπάρχει ένα μέρος στο Χόλυγουντ που ονομάζεται Job Factory και κάθε εβδομάδα δίνουν στον κόσμο όλες αυτές τις περίεργες δουλειές», είπε ο Πιτ.


«Έπιασα δουλειά σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται El Pollo Loco. Ντύθηκα σαν κοτόπουλο, στεκόμουν στη γωνία της Σάνσετ με 40 βαθμούς και χτυπούσα τα φτερά μου για το Grand Opening του μαγαζιού. Τους άρεσε τόσο πολύ που με ζήτησαν πίσω!».

Το 1985, ο Πιτ πήρε έναν μικρό ρόλο στη μακροχρόνια σαπουνόπερα “Another World”. Η εμφάνισή του σε δύο επεισόδια προβλήθηκε τον Μάιο του 1987. «Έκανα μερικές εβδομάδες στο Another World», είπε ο Pitt για τον πρώιμο ρόλο του. «Έπρεπε να πάω στη Νέα Υόρκη για αυτό και δεν είχα πάει ποτέ εκεί. Μετά πήγα στο Ντάλας και στο μεταξύ των γυρισμάτων έκανα ένα επεισόδιο για το “Growing Pains”. Έκανα μια διαφήμιση για το Mountain Dew - έφτασα για θαλάσσιο σκι στη Φλόριντα. Και μόλις πήρα μια διαφήμιση για τα McDonald's σήμερα! Η μαμά μου είναι τόσο περήφανη!».

Ο Πιτ ρωτήθηκε πού έβλεπε τον εαυτό του σε δέκα χρόνια. «Σε δέκα χρόνια θα είμαι 32», απάντησε. «Ελπίζω να είμαι παντρεμένος με μία ωραία γυναίκα. Θα ήθελα να είμαι σε μια θέση όπως ο Κέβιν Κόστνερ. Είναι στην κορυφή και σεβαστός ως ηθοποιός. Θέλω απλώς να είμαι ένας σεβαστός ηθοποιός. Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν πράγματα όπως εγώ όταν πηγαίνω στον κινηματογράφο. Θα ήθελα να έχω τη δική μου εταιρεία παραγωγής».

Μέχρι το 1996, ο Πιτ ήταν πράγματι ένας ευρέως σεβαστός ηθοποιός και είχε κάνει επιτυχημένους ρόλους στα Thelma & Louise, Interview with the Vampire, Legends of the Fall, Se7en, και η επιτυχία του θα πολλαπλασιαζόταν μόνο προς τα πάνω. Το όνειρό του να αποκτήσει τη δική του εταιρεία παραγωγής θα έπρεπε να περιμένει πολλά ακόμη χρόνια, αλλά το 2001, ο ηθοποιός ίδρυσε την Plan B Entertainment μαζί με την Τζένιφερ Άνιστον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ