ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Και δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον Danny Elfman για σεξουαλική παρενόχληση

Και δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον Danny Elfman για σεξουαλική παρενόχληση
Ο Danny Elfman (29 Μαΐου 1953) είναι Αμερικάνος μουσικός, γνωστότερος για τη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Associated Press

Μια δεύτερη γυναίκα μήνυσε τον μουσικό και συνθέτη Danny Elfman για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση. Ο Elfman είναι γνωστός για τα soundtracks του σε διάσημες ταινίες του Χόλυγουντ, όπως εκείνες του Tim Burton.

Σε ένα αρχείο που υποβλήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, μια 47χρονη γυναίκα από το Μέριλαντ με το ψευδώνυμο Jane Doe μήνυσε τον συνθέτη του theme του The Simpsons για σεξουαλική επίθεση, έμφυλη βία, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, σεξουαλική παρενόχληση και αμέλεια. Η εταιρεία του Elfman, Musica de la Muerta, αναφέρεται επίσης στην κατάθεση.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, η Doe ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον Elfman το 1997 μετά από συνάντηση σε ένα πάρτι στο σπίτι όταν ήταν 21 ετών και ο Elfman ήταν 47. Φέρεται ότι κράτησαν επαφή για αρκετά χρόνια μετά.

«Ο κατηγορούμενος Elfman ξαφνικά έβγαλε όλα τα ρούχα του μέχρι που έγινε εντελώς γυμνός και περπάτησε γυμνός μπροστά της, εκθέτοντας τα γεννητικά του όργανα», αναφέρει η αγωγή, σύμφωνα με τη δημοσίευση. «Πήγε μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο και στάθηκε εκεί σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει το γυμνό σώμα και τα γεννητικά του όργανα. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος Elfman ανάγκασε την ενάγουσα να βγάλει τα ρούχα της και να σταθεί γυμνή μαζί του μπροστά στα ανοιχτά παράθυρα μπροστά στο κοινό. Ο κατηγορούμενος Elfman είπε ότι ήλπιζε ότι κάποιος θα τον κοιτούσε και ότι ήταν πολύ διασκεδαστικό».

Την επόμενη φορά που φέρεται να είδαν ο ένας τον άλλον, η Doe ισχυρίζεται: «Ο κατηγορούμενος Elfman γδύθηκε και αποκάλυψε ξανά τα γεννητικά του όργανα και άρχισε να κάνει μπάνιο. Επέμεινε να έρθει κι εκείνη στο μπάνιο και να τον παρακολουθήσει να κάνει μπάνιο».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Elfman εκτίθετο στην Doe κάθε φορά που έβλεπαν ο ένας τον άλλον μετά από αυτό. Φέρεται να της είπε ότι το να είναι γυμνός ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσε να εργαστεί, να είναι δημιουργικός και επιτυχημένος».

«Ο κατηγορούμενος Elfman εξήγησε περαιτέρω ότι του άρεσε να την βλέπει να κοιμάται και ότι αυνανιζόταν μαζί της, οποιαδήποτε στιγμή και κάθε φορά», προσθέτει η αγωγή. «Το φετίχ του, στο οποίο δεν συναινούσε να είναι μέρος η γυναίκα, την απαιτούσε να κοιμάται». Ισχυρίζεται επίσης ότι η φιλία τους έληξε απότομα μετά από αυτό.

Απαντώντας στους νέους ισχυρισμούς μέσω ενός εκπροσώπου στο Pitchfork, ο Elfman τους χαρακτήρισε «αβάσιμους και παράλογους», με τον εκπρόσωπό του να λέει: «Η νομική ομάδα του αξιολογεί όλες τις επιλογές και θα υπερασπιστεί σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς στο δικαστήριο».

Η Jane Doe είναι η δεύτερη γυναίκα που κατηγορεί τον Danny Elfman για σεξουαλική παρενόχληση. Τον Ιούλιο, η μουσικός και συνθέτης Nomi Abadi τον μήνυσε για τον ίδιο λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ